Είσαι πρωτοετής φοιτητής; Μάθε τι χρειάζεσαι από τεχνολογία

Καθώς πλησιάζει ο καιρός που ξεκινούν οι σχολές, σαν πρωτοετής φοιτητής, έχεις πολλά που πρέπει να σκεφτείς εκτός από την εγγραφή σου. Για το νέο σου ξεκίνημα, πέρα από σπίτι και τον απαραίτητο εξοπλισμό θα χρειαστεί να εξοπλιστείς και με τεχνολογικά είδη. Στη συνέχεια παρατίθενται κάποια σημαντικά τεχνολογικά αντικείμενα που σίγουρα θα χρειαστείς.

Υπολογιστής

Στο πανεπιστήμιο θα χρειαστεί πολλές φορές να κάνεις εργασίες online και η ενασχόλιση με τον υπολογιστή θα αποτελεί μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς σου. Άρα, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να αποκτήσεις, εάν δεν έχεις ήδη, είναι ένας καλός υπολογιστής. Μπορείς να επιλέξεις είτε κάποιο σταθερό υπολογιστή είτε κάποιο laptop. Πολλούς φοιτητές τους βολεύει περισσότερο το laptop καθώς είναι σε θέση να τον έχουν μαζί τους όποτε τον χρειάζονται.

Τηλεόραση

Η τηλεόραση σε ένα φοιτητικό σπίτι είναι πάντα απραίτητη. Επέλεξε ένα μόνιτορ/τηλεόραση όπου σίγουρα θα σε εξυπηρετήσει και ώς εργαλείο για δουλειά συνδεδεμένη με τον laptop σου αλλά και ώς τηλεόραση. Τα μόνιτορ/τηλεοράσεις έχουν ενσωματωμένο media player ώστε να σου δίνουν ακόμα περισσότερες δυνατότητες.

Εκτυπωτής

Ο εκτυπωτής πιθανότατα δε θα είναι ένα αντικείμενο όπου θα χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση. Ωστόσο, ενδέχεται να σε βολέψει ιδιαίτερα σε περιόδους εξεταστικής και παρουσιάσεων καθώς θα σου δίνει τη δυνατότητα να εκτυπώσεις ότι χρειάζεσαι οποιαδήποτε στιγμή. Το ιδανικό θα ήταν ένα ασύρματο πολυμηχάνημα που θα σου δίνει τη δυνατότητα να σκανάρεις και να εκτυπώνεις για ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία.

Ιντερνετ

Το πιο απαραίτητο από όλα το αφήσαμε για το τέλος. Το ίντερνετ βρίσκεται σε κάθε σπίτι, είτε ζει ένας μόνο φοιτητής είτε μια ολόκληρη οικογένεια. Πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός στο πακέτο ίντερνετ που θα επιλέξεις καθώς θα πρέπει να διευκολύνει την καθημερινότητά σου. Πριν καταλήξεις σε πάροχο καλό θα ήταν να κάνεις μία μικρή έρευνα στην περιοχή ώστε να δεις εάν η εταιρία που σκέφτεσαι να επιλέξεις είναι γρήγορη και αξιόπιστη. Σε κάθε περίπτωση το κόστος για εσένα θα είναι πιο χαμηλό καθώς όλες οι εταιρίες έχουν ειδικά πακέτα για φοιτητές. Τέλος, μην ξεχάσεις να είσαι πάντα προστατευμένος κατά την πλοήγησή σου στο διαδίκτυο με το βραβευμένο Bitdefender Antivirus που ταιριάζει στις ανάγκες σου.

Back to top Back to top