Εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης

Εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης

Τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιαστεί μια ταχεία ανάπτυξη στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης. Έχουν δημιουργηθεί πολλές και διάφορες εφαρμογές στο συγκεκριμένο τομέα που από ότι φαίνεται λύνουν τα χέρια μας. Οι εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης έχουν αρχίσει να καλύπτουν πολλούς τομείς της ανθρώπινης ζωής από την υγειονομική περίθαλψη έως και την ψυχαγωγία μας.

 

Τι είναι η τεχνητή νοημοσύνη;

Με τον όρο τεχνητή νοημοσύνη, αναφερόμαστε στην ικανότητα των προγραμμάτων του υπολογιστή ή των μηχανών να εκτελούν διάφορες εργασίες, οι οποίες απαιτούν την ανθρώπινη νοημοσύνη για την επίλυση διάφορων ζητημάτων. Με την τεχνητή νοημοσύνη, δίνεται στις μηχανές η ικανότητα να επιλύνουν προβλήματα και θέματα που προκύπτουν, αλλά και να επιδιώκουν την επίτευξη ενός στόχου. Έχουν δημιουργηθεί πολλές εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης που ήδη έχουμε αρχίσει να χρησιμοποιούμε σε διάφορους τομείς π.χ. υγειονομική περίθαλψη, μεταφορά, ψυχαγωγία, εξυπηρέτηση πελατών, εκπαίδευση, οικονομία.

 

Ποιες είναι οι πιο γνωστές εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης;

Οι εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης που έχουν αναπτυχθεί ποικίλλουν. Κάποιες από τις πιο γνωστές είναι οι εξής:

  • Αναγνώριση εικόνας και ομιλίας. Στη συγκεκριμένη εφαρμογή, η φωνητική βοηθός μπορεί να δώσει απάντηση σε κάθε ερώτημα του χρήστη και η συζήτηση που πραγματοποιείται δίνει την εντύπωση ότι δεν πρόκειται για κάποιο μηχάνημα, αλλά πραγματικό άνθρωπο. Πέρα από τις πληροφορίες, όμως, που μπορούν να μας δώσουν, έχουν την ικανότητα να εκτελούν και εντολές μας π.χ. να πραγματοποιήσουν κάποια online αγορά, να καλέσουν κάποιον που επιθυμούμε στο τηλέφωνο.
  • Συστήματα συστάσεων. Με ένα απλό αίτημα του χρήστη αλλά και μια παρατήρηση της μηχανής για το τι ενδιαφέρει τον χρήστη, η εφαρμογή του εμφανίζει το περιεχόμενο που ακριβώς ζητήθηκε ή που είναι πιθανό να τον ενδιαφέρει.
  • Ανίχνευση απάτης. Με την τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αποτραπούν απάτες και δόλιες δραστηριότητες σε διάφορους κλάδους π.χ. τράπεζες.
  • Αυτόνομα οχήματα. Τα αυτόνομα οχήματα έχουν την δυνατότητα να σκανάρουν το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται και με αυτόν τον τρόπο να πλοηγούνται χωρίς να λαμβάνουν καμία ανθρώπινη παρέμβαση.
  • Chatbot- ChatGPT. Οι εφαρμογές chatbot έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν οποιαδήποτε πληροφορία θέλει ο χρήστης σε φυσική γλώσσα. Η συγκεκριμένη εφαρμογή λειτουργεί με τη μορφή ερωτοαπαντήσεων και προσφέρει όλες τις πληροφορίες που επιθυμεί ο χρήστης να μάθει.

 

Εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης: Κίνδυνοι

Οι εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης έχουν προσφέρει πολλά οφέλη σε διάφορους κλάδους. Πέρα, όμως, από τα οφέλη κρύβουν και κάποιους κινδύνους για την κυβερνοασφάλεια των χρηστών.

  • Απειλές στην κυβερνοασφάλεια. Οι κακόβουλοι hacker μπορούν να εκμεταλλευτούν οποιαδήποτε ευπάθεια ή τρωτό σημείο και να υποκλέψουν τα προσωπικά μας δεδομένα και όχι μόνο.
  • Κακόβουλη χρήση. Με την τεχνητή νοημοσύνη, μπορούν να δημιουργήσουν ψεύτικα βίντεο και ψευδής πληροφορίες με στόχο την παραπληροφόρηση του κοινού.
  • Κακόβουλο λογισμικό. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη προηγμένου κακόβουλου λογισμικού που θα έχει την δυνατότητα παράκαμψης των μέτρων ασφαλείας.
  • Δημιουργία πειστικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων phishing και άλλων επιθέσεων μηχανική αναζήτησης.

Για να χρησιμοποιείτε με απόλυτη ασφάλεια τις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης προμηθευτείτε το προϊόν «Bitdefender TOTAL SECURITY» που δημιουργήθηκε για να προστατεύσει όλες μας τις συσκευές iOS, MacOS, Windows και Android. Πρόκειται για το αποτελεσματικότερο και ασφαλέστερο πρόγραμμα Antivirus. Το Bitdefender TOTAL SECURITY θα σας εξασφαλίσει:

  • Πλήρη προστασία για Windows, macOS, Android και iOS συσκευές.
  •  Ασυναγώνιστη ανίχνευση απειλών που σταματά όλα τα malware
  •  Προστασία πολλαπλών επιπέδων κατά των ransomware για να διατηρείτε τα αρχεία σας ασφαλή
  •  Περιλαμβάνει VPN για γρήγορη, ανώνυμη και ασφαλή εμπειρία κατά την πλοήγηση στο διαδίκτυο με 200 ΜΒ / ημέρα σε κάθε συσκευή
  •  Γονικός Έλεγχος για να κρατήσετε τα παιδιά σας ασφαλή στο διαδίκτυο
  •  Μηδενική επίδραση στην απόδοση του συστήματος σας
  • Interface και υποστήριξη και στα Ελληνικά
Back to top Back to top