Εφαρμογές Κρυπτογράφησης: Δεν τις επιτρέπει πλέον το Google Play Store

Οι σημαντικές αλλαγές της πολιτικής που εφαρμόζει η Google όσον αφορά το Play Store, μόλις έφτασαν! Στην ουσία πρόκειται για ένα γενικό ξεκαθάρισμα στα αμέτρητα apps που διατίθενται, έχοντας ως απώτερο σκοπό την βέλτιστη προστασία των χρηστών.

Πως θα το καταφέρει;

Για την ακρίβεια, η Google δεν επιτρέπει πλέον σε εφαρμογές να εκθέτουν στους χρήστες  παραπλανητικά ή επιβλαβή χρηματοπιστωτικά μέσα.

Στον αντίποδα, επιτρεπτές θεωρούνται οι εφαρμογές που διαθέτουν κρυπτογράφηση των συσκευών των χρηστών, όπως επίσης και σε εφαρμογές που διαχειρίζονται εξ αποστάσεως την εξόρυξη κρυπτογράφησης. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει η προστιθέμενη κατευθυντήρια γραμμή της Google!

Σε άλλα ελληνικά, το Google Play δεν θα δέχεται πλέον εργαλεία που διαφημίζονται ως ικανά να εξορύσσουν εικονικά χρήματα χρησιμοποιώντας την κινητή συσκευή σας.

Ναι μεν μπορεί η Google να μην δηλώνει ρητώς τους λόγους πίσω από την απόφασή της, ωστόσο, είναι λογικό να υποθέσουμε ότι η εταιρεία θέλει να οδηγήσει τους χρήστες Android στην αποφυγή τυχόν δυνητικών παραπλανητικών πληροφοριών.

Παρόλο που το MinerGate και άλλες εφαρμογές δεν είναι παράνομες, η Google εξακολουθεί να ενδιαφέρεται να απαλλάξει όλες τις Android συσκευές από μια δυνητικά επιβλαβή εμπειρία.

Και δεν είναι μόνο αυτά!

Επιπλέον, ενημέρωσε την πολιτική της σχετικά με την ανάπτυξη εφαρμογών όσον αφορά το περιεχόμενό της για παιδιά, ενήλικες, για ζητήματα περί βίας, διακρίσεων εξαλείφει το φαινόμενο των επαναλαμβανόμενων apps.

Οι εφαρμογές που ισχυρίζονται ότι απευθύνονται σε παιδιά αλλά στην ουσία περιέχουν θέματα για ενήλικες, δεν επιτρέπονται πλέον. Επίσης, εφαρμογές που περιέχουν περιεχόμενο για ενήλικες οποιουδήποτε είδους απαγορεύονται. Οι εφαρμογές που περιέχουν μίσος εναντίον ατόμων ή ομάδων με βάση τη φυλή ή άλλα χαρακτηριστικά, απαγορεύονται πλέον ρητά.

Επιπροσθέτως, οι προγραμματιστές δεν μπορούν πλέον να υποβάλλουν εφαρμογές με “πολύ παρόμοιο περιεχόμενο και εμπειρία χρήστη”, ή “εφαρμογές που δημιουργούνται από αυτοματοποιημένο εργαλείο, υπηρεσία οδηγών ή βασίζονται σε πρότυπα”.

Σε συνέχεια των παραπάνω εξελίξεων, σας συμβουλεύουμε να μην παραλείπετε ποτέ να έχετε προστατευμένη την συσκευή σας με ένα αξιόπιστο antivirus.

Σας παρουσιάζουμε την ιδανική λύση ασφαλείας για android συσκευές, Bitdefender Mobile Security.

 

Back to top Back to top