Discord κίνδυνοι

Discord κίνδυνοι

Όταν πρόκειται για απλές πλατφόρμες επικοινωνίας, το Discord βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Είναι μια ευέλικτη πλατφόρμα με λειτουργίες συνομιλίας κειμένου, ήχου και βίντεο και διακομιστές Discord που σας επιτρέπουν να γνωρίσετε νέα άτομα και να συμμετάσχετε σε διαδικτυακές κοινότητες.

Αναμφισβήτητα, ένα από τα κύρια προνόμια του συγκεκριμένου software είναι πόσο εύκολο είναι να συνδέεστε σε διαφορετικούς διακομιστές και να αλληλεπιδράτε με άλλα μέλη, γεγονός που μας κάνει να θέσουμε το ερώτημα: Είναι το Discord ασφαλές;

Βασικά συμπεράσματα:

Το Discord είναι μια απίστευτα εύχρηστη εφαρμογή chatting, αλλά αυτή η ευκολία στη χρήση την καθιστά πρωταρχικό προορισμό για απατεώνες.

Οι απάτες ηλεκτρονικής αλίευσης δεδομένων είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος απάτης στο Discord, όπου κάποιος μπορεί να προσπαθήσει να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό σας στο Steam, στο Battle.net, στην Ubisoft και ούτω καθεξής.

Εάν θέλετε να παραμείνετε όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς στο Discord, η καλύτερη κλήση σας είναι να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις ασφαλείας σας ώστε να μην επιτρέπονται αιτήματα φιλίας από όλους και να αποφύγετε τη συμμετοχή σε δημόσιους διακομιστές.

Οι χρήστες συνήθως χρησιμοποιούν το Discord με ένα ψευδώνυμο και όχι με το πραγματικό τους όνομα και απαιτούν μόνο να εισαγάγετε μια διεύθυνση email για να εγγραφείτε. Αυτό το καθιστά εύκολο στη χρήση, αλλά επίσης διευκολύνει τους χρήστες με κακόβουλη πρόθεση να δημιουργήσουν νέους λογαριασμούς. Έτσι πολλές φορές μπορεί να εμφανιστεί ακατάλληλο περιεχόμενο, περιεχόμενο για ενηλίκους, ανεπιθύμητα μηνύματα, ακόμη και για κυβερνοεπιθέσεις.

 

Τούτου λεχθέντος, τι ακριβώς κάνει το Discord δυνητικά επικίνδυνο; Πώς να χρησιμοποιείτε αυτήν την κοινωνική πλατφόρμα και εξακολουθείτε να αποφεύγετε το κακόβουλο περιεχόμενο; Πώς δημιουργείτε ένα ασφαλές περιβάλλον άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων;

Το πρόβλημα με τους διακομιστές Discord

 

Στο Discord θα συναντήσετε μια ποικιλία χρηστών που δημοσιεύουν κάθε είδους περιεχόμενο σε δημόσιους διακομιστές. Αυτό δίνει στα μέλη του διακομιστή αρκετή ελευθερία να χρησιμοποιούν αυτήν την πλατφόρμα κοινωνικών μέσων όπως θέλουν, με καλές ή κακές προθέσεις.

Επιπλέον, το Discord δεν χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο. Υπάρχει κρυπτογράφηση ασφάλειας επιπέδου μεταφοράς (TLS), η οποία κρυπτογραφεί το μήνυμα κατά τη μεταφορά, αλλά αυτή είναι η πλήρης έκταση της ασφάλειας του.

 

Αυτό σημαίνει ότι το Discord μπορεί να δει την επικοινωνία σας με άλλους, όπως και οποιοσδήποτε μπορεί να εισβάλει στα συστήματα του. Άλλες πλατφόρμες επικοινωνίας μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Telegram ή το Signal, είναι σημαντικά πιο ασφαλείς από αυτή την άποψη.

 

Ενώ οι πιθανότητες να εκμεταλλευτεί κάποιος την έλλειψη κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο είναι ελάχιστες, θα εκπλαγείτε πόσοι χρήστες παραμονεύουν σε ιδιωτικούς διακομιστές και στοχεύουν χρήστες μέσω απευθείας μηνυμάτων. Ακολουθούν ορισμένοι κοινοί κίνδυνοι εάν χρησιμοποιείτε το Discord ως επιλογή ανάμεσα στις πολλές πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.

 

Χρήση του λογαριασμού Discord για ανεπιθύμητα μηνύματα

Ένας συνηθισμένος τύπος απάτης μπορεί να συμβεί με έναν από τους δύο τρόπους: είτε σας ζητείται να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Discord είτε ένας ιστότοπος ζητά να ενσωματωθεί στον λογαριασμό σας και να αποκτήσει δικαιώματα δημοσίευσης. Όποιο και αν είναι το μέσο, ο στόχος του απατεώνα είναι να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό.

 

Μόλις συμβεί αυτό, ο λογαριασμός σας παραβιάζεται. Θα χρησιμοποιηθεί για την ανάρτηση ανεπιθύμητων μηνυμάτων σε όσο το δυνατόν περισσότερους διακομιστές, είτε πρόκειται για δημόσιες είτε ιδιωτικές ομάδες. Μπορεί ακόμη και να χρησιμοποιηθεί για τη συμμετοχή και την αποστολή ανεπιθύμητων καναλιών και την αποστολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων σε προσωπικά μηνύματα.

 

Και πάλι, ο καλύτερος τρόπος για να προστατευθείτε από αυτό είναι να μην συνδεθείτε με κωδικούς Discord οπουδήποτε εκτός από την εφαρμογή και τον επίσημο ιστότοπο. Για μία επιπλέον δικλείδα ασφαλείας, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων — αυτό θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε και τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.

 

Υποκλοπή των προσωπικών σας στοιχείων

Ενώ ο πρώτος κίνδυνος θα διακυβεύσει μόνο τους λογαριασμούς Discord ή/και gaming, ο ίδιος τύπος απάτης μπορεί να θέσει τα προσωπικά σας στοιχεία σε κίνδυνο. Η απάτη με διάφορα δώρα είναι αρκετά συνηθισμένη, όπου σας ζητείται να εισαγάγετε τα προσωπικά σας στοιχεία, τα στοιχεία επικοινωνίας και τη διεύθυνση αποστολής και να αναμένετε για το εκάστοτε έπαθλο.

 

 

 

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να διασφαλισθεί ο λογαριασμός Discord;

Σίγουρα η πρωταρχική κίνηση για την διασφάλιση των λογαριασμών και των προσωπικών σας στοιχείων είναι η αγορά και εγκατάσταση ενός προγράμματος antivirus για εξασφάλιση πλήρους προστασίας.

Το προϊόν «Bitdefender TOTAL SECURITY» μπορεί να εγκατασταθεί σε iOS, Microsoft, macOS και Android συσκευές. Πρόκειται για το αποτελεσματικότερο και ασφαλέστερο πρόγραμμα Antivirus. Το Bitdefender TOTAL SECURITY θα σας εξασφαλίσει:

  • Πλήρη προστασία για Windows, macOS, Android και iOS συσκευές.
  • Ασυναγώνιστη ανίχνευση απειλών που σταματά όλα τα malware
  • Προστασία πολλαπλών επιπέδων κατά των ransomware για να διατηρείτε τα αρχεία σας ασφαλή
  • Περιλαμβάνει VPN για γρήγορηανώνυμη και ασφαλή εμπειρία κατά την πλοήγηση στο διαδίκτυο με 200 ΜΒ / ημέρα σε κάθε συσκευή
  • Γονικός Έλεγχος για να κρατήσετε τα παιδιά σας ασφαλή στο διαδίκτυο
  • Μηδενική επίδραση στην απόδοση του συστήματος σας
  • Interface και υποστήριξη και στα Ελληνικά

 

Back to top Back to top