Πώς να διατηρήσετε ασφαλή το λογαριασμό σας στην PayPal;

Το PayPal είναι ένα από τα μακροβιότερα ψηφιακά πορτοφόλια, παρέχοντας υπηρεσίες διαδικτυακών πληρωμών. Πολλοί ειδικοί είχαν προβλέψει την πτώση του εξαιτίας της πληθώρας των ανταγωνιστών που προέκυψαν, αλλά το PayPal απεδείχθη αλώβητο. Έχει πάνω από 400 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες παγκοσμίως, και αποτελεί ελκυστικό στόχο για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Παρόλο που η υπηρεσία διαθέτει πολλούς αμυντικούς μηχανισμούς που προλαμβάνουν επιθέσεις και προστατεύουν την υποδομή και τους πελάτες της, οι χρήστες της μπορούν ακόμα να πέφτουν θύματα επιθέσεων.

Οι πιο συνηθισμένες μορφές επιθέσεων που έρχονται αντιμέτωποι οι πελάτες του PayPal είναι:

  • Spamware,
  • Phishing and spear-phishing,
  • Credential stuffing,
  • Keylogging,
  • Malware (spyware, worms, RATs),
  • Man-in-the-middle (MITM).

Δυστυχώς, δεν υπάρχει λύση για όλες αυτές τις απειλές.

Ωστόσο, η ασφάλεια και προστασία του PayPal λογαριασμού σας, μπορεί να γίνει πιο απλή ακολουθώντας τις παρακάτω πρακτικές ασφαλείας:

  • Χρήση ισχυρών κωδικών ασφαλείας: Δημιουργώντας ένα ισχυρό password για τον PayPal λογαριασμό σας, έχετε καλύψει ένα από τα σημαντικότερα βήματα για την εξασφάλιση της ακεραιότητάς του. Καθώς αποφασίζετε ποιος θα είναι ο κωδικός σας, αποφύγετε απλούς συνδυασμούς όπως «PayPal123», αλλά και άλλες παρόμοιες επιλογές.
    Αντιθέτως, επιλέξτε την δημιουργία δύσκολων και απρόβλεπτων passwords, συνδυάζοντας κεφαλαία και πεζά γράμματα, αριθμούς και ειδικούς χαρακτήρες. Πολλοί χρήστες αποφεύγουν να δημιουργούν περίπλοκα passwords, γιατί έχουν την ανασφάλεια ότι θα τα ξεχάσουν. Παρόλα αυτά, ένας κωδικός που δύσκολα τον θυμάται κανείς, δεν θα υποκλαπεί εύκολα.
    Για να μην έχετε την ανάγκη να σημειώνετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού PayPal, επιλέξτε έναν αξιόπιστο διαχειριστή για τους κωδικούς πρόσβασης. 

  • Ενεργοποίηση ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων: Ο έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων, είναι ένας αμυντικός μηχανισμός που ελέγχει διπλά τη νομιμότητά σας κάθε φορά που θέλετε να πραγματοποιήσετε μια συγκεκριμένη διαδικασία, όπως η σύνδεση ή η μεταφορά χρημάτων. Το σύστημα αυτό, σας επιτρέπει να κάνετε αυθεντικοποίηση μέσω μηνύματος ή μέσω του application. Προτείνουμε ανεπιφύλακτα την αυθεντικοποίηση μέσω του application, καθώς τα μηνύματα είναι εύκολο να προσβληθούν από επιθέσεις.

  • Έλεγχος δικαιωμάτων λογαριασμού: Το PayPal επιτρέπει να συνδέσετε τον λογαριασμό σας, με διάφορες διαδικτυακές υπηρεσίες, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία της διαχείρισης των αδειών κάθε φορά. Παρόλα αυτά, η αχρείαστη παραχώρηση αδειών υπηρεσιών στον λογαριασμό σας, μπορεί να ριψοκινδυνέψει την ασφάλειά του. Αποκτήστε τη συνήθεια του να ελέγχετε τη λίστα των αδειών και να καταργήσετε οποιεσδήποτε υπηρεσίες που δεν εμπιστεύεστε ή δεν χρησιμοποιείτε πια. Πάντα να αποσυνδέετε την πιστωτική σας κάρτα από τον PayPal λογαριασμό σας, αν δεν πρόκειται να τη χρησιμοποιήσετε σύντομα.

  • Να είστε προσεκτικοί με τις απάτες phishing: Το phishing δεν είναι πάντα αντιληπτό από το θύμα, για αυτό και έχει αυξημένη αποτελεσματικότητα. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα site είναι τόσο εύστοχα διαμορφωμένα, που μοιάζουν απόλυτα με τα αληθινά και δημιουργούν στο χρήστη την αίσθηση της σιγουριάς, καταχωρώντας όλα τα ευαίσθητα δεδομένα που του ζητώνται. Για να αποφύγετε την παγίδα του phishing, αποφύγετε να κάνετε κλικ σε links, sms, και διαδικτυακά κείμενα. Παρόλο που ο εντοπισμός του phishing είναι δύσκολος, υπάρχουν κάποια τρωτά σημεία που το προδίδουν:

 

  • Ορθογραφικά λάθη, η διεύθυνση του αποστολέα δεν ταιριάζει με του PayPal, μη κρυπτογραφημένο email, πίεση χρηστών/θυμάτων να καταχωρήσουν ευαίσθητα δεδομένα, links που δεν οδηγούν στο PayPal.

  • Αποφύγετε τη χρήση του PayPal σε δημόσια δίκτυα: Τα δημόσια δίκτυα Wi-Fi αποτελούν συχνά κίνδυνο λόγω της έλλειψης κρυπτογράφησης, και οι χρήστες έρχονται αντιμέτωποι με την επίθεση man-in-the-middle.

Με άλλα λόγια, οι θύτες ενδέχεται να παρακολουθούν τη σύνδεσή σας σε δημόσιο Wi-Fi, αφού δεν έχει κρυπτογραφηθεί, και να κλέψουν τα δεδομένα που θέλουν. Προκειμένου να αποφύγετε αυτού του είδους την επίθεση, χρησιμοποιήστε τη σύνδεση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας σας ή ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN) όπως το Bitdefender VPN. Ένα αξιόπιστο VPN βοηθάει στην ασφάλεια της πλοήγησής σας σε δημόσια δίκτυα, σας προστατεύει από στοχευμένες επιθέσεις, και σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τις διαδικτυακές υπηρεσίες ανώνυμα.

  • Διατηρήστε τις συσκευές σας ασφαλείς: Αν χρησιμοποιείτε συχνά το PayPal μέσω φορητών συσκευών όπως το laptop, το κινητό ή το tablet σας, σιγουρευτείτε ότι οι συσκευές σας είναι ασφαλείς και δεν είναι εύκολο να ξεκλειδωθούν.
    Στα κινητά, το PayPal παρέχει βιομετρικούς μηχανισμούς ασφαλείας, προκειμένου να έχετε πρόσβαση μέσω FaceID ή δαχτυλικού αποτυπώματος. Επιπροσθέτως, σκεφτείτε σοβαρά να επιτρέψετε την λειτουργία αυτών των βιομετρικών ρυθμίσεων, ακόμα και αν αποτελούν έξτρα βήμα για την πρόσβαση στο λογαριασμό σας.
  • Προσοχή με την αυτόματη σύνδεση του PayPal: Το PayPal παρέχει μια προαιρετική λειτουργία «One Touch» που σας επιτρέπει να παραλείψετε τη σύνδεση στον λογαριασμό σας στο PayPal κατά την ολοκλήρωση της αγοράς. Ενώ έτσι εξοικονομείτε πολύτιμο χρόνο, καλό θα ήταν να αποφύγετε τη χρήση αυτής της λειτουργίας σε κοινόχρηστες συσκευές όπως τηλέφωνα, tablet ή laptop.
    Η υπηρεσία One Touch αν μείνει αδρανής για συγκεκριμένο χρόνο σε μια συσκευή, απενεργοποιείται αυτομάτως. Παρόλα αυτά, θα πρέπει να ελέγχετε συστηματικά τη λίστα των συσκευών που χρησιμοποιούν το One Touch και να τη διαχειρίζεστε κατάλληλα.

  • Ρύθμιση ειδοποιήσεων λογαριασμού: Από προεπιλογή, το PayPal στέλνει ειδοποιήσεις κάθε φορά που πραγματοποιούνται συγκεκριμένες διαδικασίες στον λογαριασμό σας, όπως λήψη χρημάτων, πραγματοποίηση αγοράς και απόπειρα σύνδεσης.
    Εάν λαμβάνετε ειδοποιήσεις για διαδικασίες που σας είναι άγνωστες, (πληρωμές που δεν κάνατε, προσπάθειες σύνδεσης), ειδοποιήστε το PayPal άμεσα και πάρτε τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του λογαριασμού σας.

 

Το προϊόν «Bitdefender TOTAL SECURITY» μπορεί να εγκατασταθεί σε iOS, Microsoft, macOS και Android συσκευές. Πρόκειται για το αποτελεσματικότερο και ασφαλέστερο πρόγραμμα Antivirus. Το Bitdefender TOTAL SECURITY θα σας εξασφαλίσει:

  • Πλήρη προστασία για Windows, macOS, Android και iOS συσκευές.
  • Ασυναγώνιστη ανίχνευση απειλών που σταματά όλα τα malware
  • Προστασία πολλαπλών επιπέδων κατά των ransomware για να διατηρείτε τα αρχεία σας ασφαλή
  • Περιλαμβάνει VPN για γρήγορηανώνυμη και ασφαλή εμπειρία κατά την πλοήγηση στο διαδίκτυο με 200 ΜΒ / ημέρα σε κάθε συσκευή
  • Γονικός Έλεγχος για να κρατήσετε τα παιδιά σας ασφαλή στο διαδίκτυο
  • Μηδενική επίδραση στην απόδοση του συστήματος σας
  • Interface και υποστήριξη και στα Ελληνικά

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ.

Back to top Back to top