Διαδικτυακή Σεξουαλική Παρενόχληση σε παιδιά! Τι οφείλετε να γνωρίζετε ως γονείς;

Διαδικτυακή Σεξουαλική  Παρενόχληση σε παιδιά! Τι οφείλετε να γνωρίζετε ως γονείς;

Είστε γονείς και όπως είναι φυσιολογικό σας δημιουργούνται ανησυχίες σχετικά με την κατεύθυνση που πρέπει να δείξετε στα παιδιά σας, ειδικά αν είναι σε μικρή ηλικία, σε θέματα προστασίας παντός τύπου. Μπορεί τα «παραδοσιακά» άγχη να αφορούν πρακτικά ζητήματα όπως «πως θα μάθω το παιδί μου να πηγαινοέρχεται με ασφάλεια στο σχολείο» ωστόσο, σήμερα θα εστιάσουμε στην προσοχή που πρέπει να τα διδάξετε να δείχνουν στο διαδίκτυο! Οι πιο πολλοί ήδη έχετε προβεί σε κάποια ενέργεια παροχής ασφάλειας και όσοι δεν το έχετε επιχειρήσει ήδη είναι επειδή -μάλλον- δεν έχετε πλήρη εικόνα σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονούν στο Internet!

Δεδομένων των πολυάριθμων επιτήδειων διαδικτυακών χρηστών, η Bitdefender σας παρουσιάζει ορισμένες από τις κινήσεις που κάνουν οι πρώτοι για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των παιδιών σας, προκειμένου να είστε υποψιασμένοι και ενημερωμένοι για τα «κόλπα» που προφασίζονται.

#1. Προσεγγίζουν -μέσω social media ή chat- νεαρές ηλικίες προφασιζόμενοι κάποιον ο οποίος έχει πολύ μικρότερη ηλικία από αυτήν που έχουν στην πραγματικότητα.

#2. Παριστάνουν ότι έχουν τις ίδιες ανησυχίες με τον συνομιλητή – παιδί, επιδιώκοντας να το κάνουν να νιώσει οικειότητα και εμπιστοσύνη.

#3. Συχνά προσφέρουν δώρα, με τα οποία θέλουν να τα καλοπιάσουν!

#4. Αφού καταφέρουν εν μέρει όλα τα προαναφερθέντα, ξεκινούν την σεξουαλική παρενόχληση κατευθύνοντας την κουβέντα σε σεξουαλικού περιεχομένου θέματα.

#5. Μιλάνε στο παιδί σαν να είναι απόλυτα φυσιολογική η παιδική πορνογραφία.

#6. Εκφοβίζει ή απειλεί το παιδί να μην αναφερθεί σε κανέναν και πουθενά η μεταξύ τους συνομιλία και πόσο μάλλον το περιεχόμενο αυτής.

#7. Τέλος, μία τέτοια απόπειρα καταλήγει είτε με προγραμματισμένη συνάντηση του παιδιού και του ίδιου, είτε στην ηλεκτρονική αποστολή προσωπικών φωτογραφιών οι οποίες περιέχουν γυμνό κ άσεμνο περιεχόμενο.

Πάνω απ’ όλα αντιλαμβάνεστε ότι η επαφή και ειλικρινής επικοινωνία μεταξύ γονιού και παιδιού καθίσταται αναγκαία, συμπεριλαμβάνοντας στα καθημερινά θέματα συζήτησης μεταξύ τους και η στάση την οποία κρατάνε τόσο εκτός όσο και εντός (διαδίκτυο) σπιτιού.

Ωστόσο, ο Γονικός Σύμβουλος της Bitdefender είναι εδώ για όλους εσάς! Συγκεκριμένα, το Family Pack 2018 είναι το ιδανικό προϊόν το οποίο βοηθά όλους τους γονείς να ελέγχουν σωστά και με διακριτικότητα τις ηλεκτρονικές δραστηριότητες των παιδιών τους και τη χρήση των συσκευών τους! Βρείτε το ΕΔΩ!

 

Back to top Back to top