Η ψυχολογία των επαγγελματιών του Cybersecurity

Τα τελευταία χρόνια, πάρα πολλές επιχειρήσεις έχουν γίνει στόχος κυβερνοεκληματιών και το χειρότερο όλων είναι ότι οι ειδικοί επαγγελματίες του κυβερνοχώρου, έχουν δηλώσει πως και στις εταιρείες τους έχουν γίνει επιθέσεις.

Η έρευνα της Bitdefender έχει σκοπό να μοιράσει και να αναλύσει τα τωρινά δεδομένα στην κυβερνοασφάλεια παγκοσμίως, εστιάζοντας σε 3 τομείς:

Τρωτά σημεία

Θα γίνει ανάλυση της προστασίας των εταιρειών με σκοπό να βρεθούν τρωτά σημεία.

Άγχος

Θα πραγματοποιηθεί ανάλυση για τους παράγοντες οι οποίοι προκαλούν άγχος στους εργαζόμενος, καθώς και τι υποστήριξη και εκπαίδευση τους παρέχεται.

Στρατηγική

Θα γίνει συζήτηση με τους επαγγελματίες των εταιρειών κυβερνοασφαλείας, για να ακούσουμε την στρατηγική κυβερνοασφαλείας που έχουν ετοιμάσει για τις εταιρείες που εργάζονται.

 

Αυτή η έρευνα παίρνει έκταση σε πάνω από 10 χώρες και οι συμμετέχοντες ξεπερνούν τους 6.000. Οι συμμετέχοντες επαγγελματίες του χώρου, εργάζονται σε διάφορους κλάδους, όπως σε βιομηχανίες, σε χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις ή σε εργαστήρια.

 

Τα όρια και το άγχος

Όσο ο κυβερνοχώρος εξελίσσεται, οι κυβερνοεγκληματίες γίνονται όλο και πιο απειλητικοί και επικίνδυνοι, καθώς οι επιθέσεις τους γίνονται όλο και πιο πολύπλοκες.

Στην πραγματικότητα, η μεγαλύτερη απειλή με διαφορά είναι η phishing (36%), ακολουθούμενη από Trojans (29%) και Ransomware (28%).

Αλλά δεν είναι απλά το απειλητικό τοπίο που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι επαγγελματίες.

Πάνω από το 53% των επαγγελματιών στον τομέα της ασφάλειας έχουν εξετάσει το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν από τον σημερινό ρόλο τους λόγω έλλειψης πόρων, τόσο από οικονομική πλευρά όσο και από της πλευράς του προσωπικού.

«Λόγω των στενών προϋπολογισμών και της έλλειψης ταλέντων και οικονομικών πόρων, η πόρτα της κυβερνοασφαλείας είναι ανοιχτή για τους αποφασισμένους κυβερνοεγκληματίες να εκμεταλλευτούν όλες τις απλές επιχείρησης εκτός των πιο σοβαρών οργανώσεων. Επιπλέον, με την συνεχή εστίαση των μέσων ενημέρωσης στις αποτυχίες του κυβερνοχώρου, οι εταιρείες απομακρύνονται ακόμη περισσότερο από την κυβερνοασφάλεια », σχολιάζει ο Bogdan Botezatu, Διευθυντής Έρευνας Απειλών στο Bitdefender.

 

Το σχέδιο της δράσης

Δυστυχώς, οι κυβερνοεπιθέσεις δεν είναι κάτι φανταστικό και υπάρχει στην ζωή μας ενεργά και μάλιστα απειλεί πάρα πολύ τις επιχειρήσεις.

Η συμβουλή μας είναι να μελετήσετε καλά την κυβερνοασφάλεια και πάντα να ακολουθείτε τους κανονισμούς κυβερνοασφαλείας για να προστατεύσετε την επιχείρηση σας από τους κυβερνοεγκληματίες.

 

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τα τρωτά σημεία, για το άγχος και για την στρατηγική των παγκόσμιων επιχειρήσεων στο πλήρη report εδώ.

free_trialcompareonline_agora

Back to top Back to top