7 Cybersecurity Tips Για Τις Διακοπές Των Χριστουγέννων

Λίγες μέρες έμειναν πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, όπου μας περιμένει λίγη ξεκούραση, πολύ φαγητό και σίγουρα περισσότερες ώρες μπροστά στον υπολογιστή μας!

Καθώς εμείς καθόμαστε στον καναπέ μας και σερφάρουμε ανέμελα στο διαδίκτυο, υπάρχουν κάποια άτομα που δεν είναι τόσο ανέμελα όσο εμείς και αναμένουν κρυμμένοι πίσω από τους ιστούς του διαδικτύου για να κάνουμε έστω και μία λάθος κίνηση.

Γι’ αυτό, συντάξαμε κάποια tips κυβερνοασφαλείας για τα Χριστούγεννα που θα σας φανούν χρήσιμα στις διακοπές σας.

 

Να ελέγχετε συστηματικά την τραπεζική σας δραστηριότητα

Λόγω των Χριστουγέννων, οι διαδικτυακές αγορές σας μπορεί να αυξηθούν, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι ο κίνδυνος της υποκλοπής των τραπεζικών σας στοιχείων μπορεί να αυξηθεί.

Προτού πραγματοποιήσετε αγορές στο ίντερνετ, εξασφαλίστε πως έχετε μία αξιόπιστη λύση κυβερνοασφαλείας που διαθέτει κάποιο σύστημα PaySafe, το οποίο σας προστατεύει την ώρα των συναλλαγών σας.

Επιπλέον, έχετε το νου σας στην τραπεζική σας δραστηριότητα και επιβλέπετε συχνά τις αγορές, αναλήψεις και τις μεταφορές των χρημάτων σας.

 

Αλλάξτε τους κωδικούς σας

Πάρα πολλοί χάκερς, μπορεί να σας έχουν χακάρει αρκετό διάστημα πριν και να περιμένουν τα Χριστούγεννα για να βάλετε χρήματα στην κάρτα σας.

Μία άλλη περίπτωση είναι να έχει εγκατασταθεί κάποιο spyware και να παρακολουθεί ότι πληκτρολογείτε και γενικά όποια δραστηριότητα κάνετε.

Γι’ αυτό, προτού ξεκινήσετε τις αγορές σας, αλλάξτε τους κωδικούς σας και σιγουρευτείτε πως χρησιμοποιείτε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης.

Δυστυχώς, ακόμη ζούμε στην εποχή που οι κωδικοί πρόσβασης είναι απαραίτητοι.

 

Προσέξτε τα mail σας

Ένα ακόμη πολύ συχνό φαινόμενο κατά την διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών είναι τα spam emails.

Αν σας έρθει ένα e-mail το οποίο θα σας φανεί περίεργο, μην του δώσετε σημασία ή ακόμη πιο σημαντικό, μην κλικάρετε σε κάποιο σύνδεσμο  γιατί πολύ απλά μπορεί να κρύβετε πίσω του κάποιο malware.

 

Μην συμπληρώνετε τα στοιχεία σας σε φόρμες

Προσπαθείτε στις διαδικτυακές σας αγορές να βάζετε όσο λιγότερα στοιχεία μπορείτε, καθώς αυτά τα στοιχεία αποθηκεύονται στον server του πωλητή.

Εκτός από τις ατελείωτες διαφημίσεις που θα σας έρχονται συνέχεια, υπάρχει μεγάλο ρίσκο αν παραβιαστεί η ασφάλεια της εταιρείας που έχετε συμπληρώσει τα στοιχεία, να έχετε μεγάλο πρόβλημα και εσείς.

 

Έχετε το νου σας στο SMS Phishing

Μία πολύ συχνή τακτική των spammers είναι το sms phishing ή αλλιώς smishing. Εάν δεν γνωρίζετε την εταιρεία που σας στέλνει το sms, τότε μην δώσετε καμία σημασία.

Αντιθέτως, αν είστε σίγουρος πως δεν γνωρίζετε τον αποστολέα, τότε μπορείτε νομικά να επιδιώξετε πως αυτός ο άνθρωπος ή εταιρεία, βρήκε τον αριθμό και επικοινώνησε μαζί σας.

 

Κάντε login στην επίσημη σελίδα

Αν σας σταλθεί κάποιο μήνυμα, είτε ηλεκτρονικό, είτε σε sms που σας ζητάει να κάνετε κάποια σύνδεση σε μία ιστοσελίδα, επιδιώξτε να κάνετε σύνδεση στην επίσημη ιστοσελίδα και όχι να συνδεθείτε μέσω του συνδέσμου που θα φαίνεται στο μήνυμα.

 

Επιλέξτε μία λύση κυβερνοασφαλείας

Εάν πραγματικά θέλετε να έχετε την ύψιστη ασφάλεια καθ’ όλη την διάρκεια των αγορών σας στο διαδίκτυο, τότε μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα πακέτα μας, το οποίο ανεξαρτήτως ποιο, θα σας παρέχει την απόλυτη προστασία.

 

Επιλέξτε σήμερα το Bitdefender Total Security 2020 και κάντε τις αγορές σας άνετα, χωρίς να φοβάστε αν θα υποκλαπούν τα προσωπικά σας στοιχεία.

free_trialcompareonline_agora

Back to top Back to top