Computer Hardware & Software : Τι πρέπει να γνωρίζουμε

Computer Hardware & Software : Τι πρέπει να γνωρίζουμε

Η χρήση ενός υπολογιστή δεν εξαρτάται μόνο από τη συσκευή και τον χρήστη. Για την πετυχημένη λειτουργία του, είναι απαραίτητο το Hardware και Software, δηλαδή το υλικό και το λογισμικό. Τι ακριβώς όμως σημαίνουν αυτές οι έννοιες;

 

Hardware: Πρόκειται για τα φυσικά, απτά συστατικά του υπολογιστή όπως η μητρική κάρτα, το πληκτρολόγιο, ο σκληρός δίσκος, και ο επεξεργαστής. Επίσης σε αυτά συγκαταλέγεται η οθόνη, ο εκτυπωτής, το ποντίκι η κάμερα, και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται ο κάθε χρήστης. Γενικά, είναι όλες οι περιφερειακές συσκευές και ο ρόλος τους είναι βοηθητικός-συμπληρωματικός, αλλά χωρίς αυτές ο υπολογιστής δεν είναι λειτουργικός.

 

Software: Εδώ αναφερόμαστε στο λογισμικό ενός υπολογιστή, που χωρίς αυτό δεν υφίσταται καν. To Software απαρτίζεται από όλα τα ήδη εγκαταστημένα προγράμματα και εφαρμογές ενός υπολογιστή, άλλα και όσα πρόκειται να εγκαταστήσουμε εμείς. Τέτοια προγράμματα και εφαρμογές μπορεί να είναι: Office, Windows, Photoshop, πρόγραμμα antivirus, Gmail, Outlook, Chrome, Mozila Firefox. Επίσης σε αυτά περιλαμβάνονται και τα εξής: Viber, Canva, Adobe, Σημειωματάριο κλπ.

 

Όπως είναι προφανές, τα Computer Hardware & Software, περιέχουν απαραίτητα εργαλεία για την αποτελεσματική και πετυχημένη χρήση ενός υπολογιστή. Επίσης, είναι αλληλένδετα, γιατί χωρίς το ένα δε λειτουργεί το άλλο. Φυσικά, αυτό σημαίνει ότι πέρα από τις συσκευές που μπορούμε εύκολα να βρούμε αξιόπιστα προϊόντα, πρέπει να προσέχουμε το Software. Έτσι, πέρα από τα ήδη εγκατεστημένα προγράμματα και εφαρμογές, πρέπει να προσέχουμε πολύ αυτά που επιλέγουμε εμείς να προσθέσουμε στον υπολογιστή μας. Προτού εγκαταστήσουμε μια εφαρμογή, θα πρέπει να είμαστε σίγουροι για την αξιοπιστία της, ειδάλλως μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα στη συσκευή μας.

 

Τι προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν λόγω ακατάλληλων προγραμμάτων;

Από την στιγμή που θα επιλέξετε να εγκαταστήσετε ένα κακόβουλο πρόγραμμα ή εφαρμογή, θα ξεκινήσουν τα προβλήματα. Αργή ταχύτητα, απουσία ή καταστροφή αρχείων και εφαρμογών, άγνωστες εγκαταστάσεις, μερική ή ολική αδυναμία λειτουργίας υπολογιστή. Επίσης, εισβολή σε προσωπικά δεδομένα, υποκλοπή τραπεζικών στοιχείων ή ευαίσθητου περιεχομένου, μόλυνση email και αποστολή κακόβουλων συνδέσμων στις επαφές.

Η ιδανική λύση είναι να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας ένα πλήρες πρόγραμμα με το οποίο θα κρατήσετε τη συσκευή και τα αρχεία σας ασφαλή.

Το προϊόν «Bitdefender TOTAL SECURITY» μπορεί να εγκατασταθεί σε iOS, Microsoft, macOS και Android συσκευές. Πρόκειται για το αποτελεσματικότερο και ασφαλέστερο πρόγραμμα Antivirus. Το Bitdefender TOTAL SECURITY θα σας εξασφαλίσει:

  • Πλήρη προστασία για Windows, macOS, Android και iOS συσκευές.
  • Ασυναγώνιστη ανίχνευση απειλών που σταματά όλα τα malware
  • Προστασία πολλαπλών επιπέδων κατά των ransomware για να διατηρείτε τα αρχεία σας ασφαλή
  • Περιλαμβάνει VPN για γρήγορη, ανώνυμη και ασφαλή εμπειρία κατά την πλοήγηση στο διαδίκτυο με 200 ΜΒ / ημέρα σε κάθε συσκευή
  • Γονικός Έλεγχος για να κρατήσετε τα παιδιά σας ασφαλή στο διαδίκτυο
  • Μηδενική επίδραση στην απόδοση του συστήματος σας
  • Interface και υποστήριξη και στα Ελληνικά

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ.

Back to top Back to top