mobile security android

Το Bitdefender Mobile Security για Android προσθέτει το χαρακτηριστικό Chat Protection για εφαρμογές ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων.

Το Bitdefender Mobile Security έχει λάβει μια σημαντική αναβάθμιση με τη νέα προσθήκη του Chat Protection. Το Chat Protection, πλέον αποκρούει τις απειλές στις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης όπως το WhatsApp, το Facebook Messenger, το Discord και το Telegram. Η νέα αυτή ιδιότητα του Bitdefender Mobile Security μπορεί να προστεθεί στην προστασία SMS και ειδοποιήσεων που προσφέρει το Scam Alert.

Τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται μία έκρηξη κακόβουλων επιθέσεων μέσω SMS. Παρά την επικράτηση των εφαρμογών άμεσων μηνυμάτων στην καθημερινή επικοινωνία, το SMS παραμένει ένα ζωτικό κανάλι επικοινωνίας, ειδικά για εταιρείες και ιδρύματα. Οι εγκληματίες που υποδύονται επιχειρήσεις το χρησιμοποιούν για να πείσουν τα πιθανά θύματα να κάνουν κλικ σε κακόβουλους συνδέσμους.

 

Η καμπάνια FluBot που έπληξε χιλιάδες χρήστες σε όλο τον κόσμο ήταν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της ζημίας που μπορούν να προκαλέσουν οι εγκληματίες στέλνοντας συνδέσμους μέσω SMS. Η λειτουργία Scam Alert , ως λύση ασφαλείας του Bitdefender προστατεύει τους χρήστες από κακόβουλους συνδέσμους που φτάνουν μέσω μηνυμάτων SMS ή ως ειδοποιήσεων, ενώ το Chat Protection ενισχύει την ασφάλεια προσθέτοντας και εφαρμογές άμεσων μηνυμάτων στην εμβέλεια του.

 

Οι πιο χρησιμοποιούμενες εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης χρειάζονται επίσης προστασία.

Ένας τρόπος εξάπλωσης κακόβουλου λογισμικού μεταξύ συσκευών είναι τα κακόβουλα links. Οι συσκευές των θυμάτων που έχουν μολυνθεί με συγκεκριμένους τύπους κακόβουλου λογισμικού συμμετέχουν στις καμπάνιες των εισβολέων στέλνοντας αυτόματα μηνύματα σε όλη την λίστα των διαδικτυακών φίλων της εκάστοτε εφαρμογής.

 

Για αυτόν τον λόγο το  Bitdefender πρόσθεσε την νέα προηγμένη υποστήριξη Chat Protection για WhatsApp, Messenger, Discord και Telegram, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε κακόβουλος σύνδεσμος που αποστέλλεται (ή λαμβάνεται) μέσω αυτών των εφαρμογών ενεργοποιεί αμέσως μια προειδοποίηση από τη λύση ασφαλείας. Συνιστάται στους χρήστες να μην προωθήσουν το μήνυμα και να το διαγράψουν αμέσως, προλαμβάνοντας την απώλεια των προσωπικών τους δεδομένων.

 

Οι εφαρμογές που περιλαμβάνονται τώρα στο Chat Protection είναι από τις πιο χρησιμοποιούμενες στον κόσμο, καθιστώντας τις πρωταρχικούς στόχους για εγκληματίες που θέλουν να διαδώσουν κακόβουλα λογισμικά σε όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες.

 

Δυστυχώς, το ανθρώπινο λάθος και η απροσεξία είναι επίσης κρίσιμοι φορείς διάδοσης της συγκεκριμένης απάτης. Οι χρήστες στέλνουν εν αγνοία τους κακόβουλους συνδέσμους σε φίλους ή συγγενείς, είτε αυτόματα από έναν παραβιασμένο διαδικτυακό λογαριασμό είτε κατά λάθος.

 

Τα παραδοσιακά και ευρέως χρησιμοποιούμενα social media έχουν επίσης κατασκευαστεί για να φιλοξενούν μεγάλες ομάδες ανθρώπων με κοινό ενδιαφέρον, καθιστώντας τις ακόμα πιο ελκυστικές για τους απατεώνες. Εάν μόνο μία συσκευή έχει παραβιαστεί και στέλνει μηνύματα σε μια ομαδική συνομιλία, είναι πολύ πιο πιθανό τα υπόλοιπα μέλη να κάνουν κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο επειδή προέρχεται από κάποιον που γνωρίζουν.

 

Όταν συνδυάσετε αυτούς τους φορείς και γνωρίζετε ότι οι εγκληματίες έχουν ήδη αρχίσει να στέλνουν κακόβουλους συνδέσμους μέσω εφαρμογών ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, η ανάγκη για Προστασία συνομιλίας γίνεται πρωταρχική.

 

Ο κοινωνικός εκβιασμός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς φορείς επίθεσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Καθημερινά, οι εγκληματίες προσπαθούν να ξεγελάσουν μεγάλο αριθμό χρηστών τονίζοντας κάποια επερχόμενη έκτακτη ανάγκη ή κάνοντας έκκληση στην περιέργειά τους. Πριν μερικούς μήνες, εξαπλώθηκε αστραπιαία μία καμπάνια με τίτλο “Is this you in this video” στο Facebook Messenger. Η συγκεκριμένη, αποτελούσε μια καμπάνια ηλεκτρονικής αλίευσης υλικού και κακόβουλου λογισμικού με στόχο τη συλλογή δεδομένων από χιλιάδες χρήστες.

 

Ο βασικός άξονας της νέας λειτουργίας Chat Protection του Bitdefender είναι ότι θα περιορίσει τον αριθμό των κακόβουλων προωθημένων μηνυμάτων που έρχονται και πηγαίνουν προς φίλους και συγγενείς, προστατεύοντας έτσι περισσότερους από έναν χρήστη.

 

Φυσικά, το Scam Alert θα συνεχίσει να παρεμποδίζει τους κακόβουλους συνδέσμους που εμφανίζει το σύστημα ειδοποιήσεων στο Android, ανεξάρτητα από το ποια εφαρμογή στέλνει αυτήν την ειδοποίηση.

 

Το Bitdefender Mobile Security επεκτείνει τη λειτουργικότητά του στις Android  συσκευές με το Chat Protection. Προσθέτοντας το νέο αυτό χαρακτηριστικό στο υπάρχον σύνολο λειτουργιών όπως οι ενεργές σαρώσεις και σάρωση παρασκηνίου, προστασία ιστού, κλείδωμα εφαρμογών, ανίχνευση παραβίασης λογαριασμού και πολλά άλλα.

Back to top Back to top