Η σημασία του να είσαι up-to-date!

 

Μπορεί να μην είναι η πλέον εποικοδομητική εργασία για έναν χρήστη, μπορεί να είναι πολλές φορές μια χρονοβόρα διαδικασία, ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς ασφάλειας, αποτελεί ένας από τους τρεις σημαντικότερους παράγοντες για τη διασφάλιση της ψηφιακής σας ασφάλειας. Ο λόγος για το λογισμικό, τα προγράμματα και τις εφαρμογές που χρησιμοποιούνται στις συσκευές και τη διατήρησή τους στην πλέον ενημερωμένη έκδοση. Για την ιστορία, οι άλλοι δύο κρίσιμοι παράγοντες, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς, είναι η ενεργοποίηση ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων και η χρήση password manager.

 Bitdefender Consumer 2017

Ρεαλιστικά, κάθε κομμάτι λογισμικού έχει ελλείψεις και ειδικότερα όταν πρόκειται για πρόγραμμα που έχει μόλις κυκλοφορήσει ή βρίσκεται σε beta έκδοση. Οι ενημερώσεις έρχονται να επιδιορθώσουν πιθανά bugs του προγράμματος και να «κλείσουν» τρύπες που θα μπορούσαν κάλλιστα να δώσουν «πάτημα» σε Hackers για εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού στη συσκευή που το χρησιμοποιεί και ως, εκ τούτου, πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

 

 

Τι θα πρέπει να κάνετε για να είστε up-to-date:

 

•             Ενεργοποιείστε την αυτόματη λήψη λογισμικού σε όλες τις συσκευές

 

•             Βεβαιωθείτε ότι το πρόγραμμα Antivirus που χρησιμοποιείτε είναι πάντα ενημερωμένο με τις τελευταίες εκδόσεις βάσεων για ιούς

 

•             Ελέγχετε χειροκίνητα για πιθανές ενημερώσεις τα εγκατεστημένα προγράμματα, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα

 

•             Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις ενημερώσεις των browsers (Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Safari κτλ)

 

 

Θα πρέπει επίσης να έχετε κατά νου ότι τα περισσότερα προγράμματα και λογισμικά, σας ενημερώνουν για πιθανά updates μέσα από το δικό τους περιβάλλον. Εάν λοιπόν λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σας καλεί να ακολουθήσετε έναν σύνδεσμο προκειμένου να πραγματοποιήσετε ενημέρωση κάποιου προγράμματος, πιθανόν να πρόκειται για απόπειρα παραπλάνησης. Καλό θα είναι, αν έχετε την οποιαδήποτε αμφιβολία ότι το εν λόγω email μπορεί να συνδέεται όντως με την ενημέρωση κάποιου λογισμικού, να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του κατασκευαστή λογισμικού και να ελέγξετε για τις διαθέσιμες ενημερώσεις.

 

 

Τέλος, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου θα κληθείτε να κατεβάσετε ορισμένες ενημερωμένες εκδόσεις λογισμικού οι οποίες δεν θα περιλαμβάνουν διορθώσεις ασφαλείας. Είναι λογικό να ματαιώσετε ή να μεταθέσετε για κάποια άλλη στιγμή τη διαδικασία ενημέρωσης, ειδικότερα εφόσον είστε στη μέση κάποιας σημαντικής εργασίας με τη χρήση του λογισμικού που ζητά να ενημερωθεί.

 

 

Ακόμα κι αυτές οι ενημερώσεις όμως, έχουν τη δική τους σημασία! Σε κάθε περίπτωση, οι περισσότερες ενημερώσεις φέρουν αντίστοιχες σημειώσεις που περιγράφουν το αν υπάρχουν ή όχι επιδιορθώσεις ασφάλειας. Οπότε φροντίστε να ρίξετε μια ματιά σε αυτές, πρωτού αποφασίσετε να αναβάλετε την ενημέρωση…

 

 

Αν θέλετε να είστε σίγουρα up-to-date, εμπιστευτείτε τον ανιχνευτή ενημερώσεων συστήματος της Bitdefender, την ενσωματωμένη λειτουργία που σας ειδοποιεί για την κατάσταση του συστήματός σας! Το Vulnerability Scanner σας ενημερώνει για ξεπερασμένο λογισμικό ή για τυχόν ανανεώσεις που χρειάζονται. Επίσης, σας επισημαίνει για Windows patches που μπορεί να λείπουν και σας προειδοποιεί για το αν επαρκούν οι ρυθμίσεις ασφαλείας του συστήματός σας! Πάρτε το συνολικό έλεγχο της κατάστασης στα χέρια σας, με ένα απλό click!

Bitdefender Consumer 2017 

Back to top Back to top