Ταξιδεύετε; 8 Συμβουλές Cyber Ασφάλειας

Εάν είστε τακτικός ταξιδιώτης, είτε για δουλειά, είτε για διασκέδαση και ιδιαίτερα στο εξωτερικό, θα πρέπει να σκεφτείτε και την ασφάλεια σας στον κυβερνοχώρο. Ειδικά οι ταξιδιώτες επαγγελματίες είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι, επειδή συχνά μεταφέρουν ευαίσθητα δεδομένα, τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά και μάλιστα μέσω από μια ποικιλία συσκευών, συμπεριλαμβανομένων smartphone, φορητούς υπολογιστές και tablet.

Μην ακυρώσετε τα σχέδια ταξιδιού σας ακριβώς ακόμα!. Εδώ θα βρείτε οκτώ συμβουλές ασφάλειας για τους επιχειρηματίες ταξιδιώτες, όπως επίσης και για όσους σχεδιάζουν τις διακοπές τους στο εξωτερικό:

 

1. Κλειδώστε τις Συσκευές σας

Τα περισσότερα smartphones, φορητοί υπολογιστές και ταμπλέτες είναι εξοπλισμένα με τις ρυθμίσεις ασφαλείας που σας δίνουν την δυνατότητα να κλειδώσετε τη συσκευή χρησιμοποιώντας έναν αριθμό PIN ή ακόμα και δακτυλικών αποτυπωμάτων. Κάντε το αυτό σε κάθε διαθέσιμη σας συσκευή. Όταν ταξιδεύετε, να αλλάξετε τους αριθμούς PIN που χρησιμοποιείτε κανονικά με νέους. Σε περίπτωση που οποιαδήποτε από τις συσκευές σας χαθεί ή ξεχαστεί, αυτή θα είναι η πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια σε μια παραβίασης ασφάλειας.

 

2. Προσοχή στα Δημόσια WiFi

Οι νόμοι και οι κανονισμοί που διέπουν την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Η παροχή δωρεάν πρόσβαση σε Wi-Fi μπορεί να είναι πολύ ελκυστική από θέμα κόστους, αλλά είναι επίσης ιδιαίτερα ευάλωτη σε θέματα ασφάλειας. Αποφεύγετε την σύνδεση σε μη κρυπτογραφημένα δίκτυα Wi-Fi, ρωτήστε το ξενοδοχείο σας σχετικά με το πρωτόκολλο ασφαλείας πριν από τη σύνδεση σας στο Web. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τη χρήση στα Internet Cafe και στα δωρεάν Wi-Fi hotspots, αν πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε, να αποφεύγετε η πρόσβαση σε προσωπικούς λογαριασμούς ή σε ευαίσθητων δεδομένα, όσο είσαστε συνδεδεμένοι με αυτά τα δίκτυα.

 

3. Απενεργοποιήστε το AutoConnect

Τα περισσότερα τηλέφωνα έχουν μια ρύθμιση που επιτρέπει στην συσκευή να συνδέεται αυτόματα σε δίκτυα Wi-Fi καθώς αλλάζετε μέσα στην ημέρα τοποθεσίες ή γραφεία. Αν και αυτό είναι ένα καλό και βολικό χαρακτηριστικό όταν το χρησιμοποιείται στο σπίτι ή στο γραφείο, δεν είναι κάτι που θα πρέπει να επιτρέψετε να συμβαίνει ενώ ταξιδεύετε στο εξωτερικό. Προτού φύγετε για το ταξίδι σας, αλλάξετε αυτή τη ρύθμιση έτσι ώστε το smartphone και laptop σας να συνδέονται πλέον χειροκίνητα κάθε φορά που θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Web.

 

4. Περιορίστε το LocationSharing

Είναι πολύ συνηθισμένο για τους ταξιδιώτες να ενημερώνουν τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης τους καθώς κινούνται σε μια νέα χώρα ή πόλη. Το πρόβλημα με αυτό το είδος της υπερβολικής δημοσίευσης  είναι ότι δημιουργεί μια απειλή για την ασφάλεια στο σπίτι μας. Κοινοποιώντας την κάθε τοποθεσία σας, είναι εύκολο για ένα εγκληματία  να καθορίσει ότι δεν είστε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας ή στο σπίτι σας, αφήνοντας τα προσωπικά σας αντικείμενα σε αυτές τις περιοχές ευάλωτες σε φυσική εισβολή. Περιορίστε τις πληροφορίες που δημοσιεύετε στο διαδίκτυο για το συγκεκριμένη τοποθεσία σας ανά πάσα στιγμή για να περιορίσετε τις απειλές για την προσωπική σας περιουσία.

 

5. Εγκαταστήστε μια εφαρμογή Antivirus

Αυτός είναι ένας από τους ευκολότερους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να κρατήσετε τα προσωπικά σας στοιχεία, καθώς και δεδομένα της εταιρείας ασφαλή, ενώ ταξιδεύετε. Εκτός από τη χρήση μιας αξιόπιστης λύσης ασφάλειας όπως αυτές από την Bitdefender, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει τις εφαρμογές που χρησιμοποιείται με τις νέες εκδόσεις τους.

 

6. Ενημερώστε το Λειτουργικό Σύστημα

Ακριβώς όπως και για την εφαρμογή του anti-virus σας, θα πρέπει να κρατήσετε και το λειτουργικό σας σύστημα, όσο το δυνατόν περισσότερο επίκαιρο. Το ίδιο ισχύει και για τις εφαρμογές στο τηλέφωνό σας, λαμβάνουν ιδιαίτερη μέριμνα για να ενημερώσετε επίσης και τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε τακτικά για να κάνετε οικονομικές συναλλαγές ή web banking

 

7. Ανανεώστε τους Κωδικούς σας

Αν σχεδιάζετε να ταξιδέψετε, αλλάξτε όλα τα passwords που χρησιμοποιείτε τακτικά. Επίσης, αν θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα PIN για μια θυρίδα ή χρηματοκιβώτιο σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, βεβαιωθείτε ότι είναι μοναδικό και δεν είναι κάτι που συνήθως χρησιμοποιείτε. Μην αμελήσετε στην δημιουργία κωδικού πρόσβασης, είτε να χρησιμοποιήσετε μια απλή αριθμητική ακολουθία. Πάρτε το χρόνο να δημιουργήσετε κάτι που θα κρατήσει ένα εγκληματία έξω από την προσωπική σας περιουσία. Μόλις επιστρέψετε στο σπίτι, μπορείτε να αλλάξετε πάλι πίσω όλους τους κωδικούς πρόσβασης.

 

8. Απενεργοποιήστε την σύνδεση Bluetooth

Ακριβώς όπως η αυτόματη σύνδεση στο Wi-Fi του τηλεφώνου σας, έτσι και η αυτόματη σύνδεση με Bluetooth μπορεί να παρουσιάσει προβλήματα. Σήματα Bluetooth μπορούν να έρθουν από οπουδήποτε. Αν το Bluetooth σας έχει μείνει ανοικτό, κάποιος τρίτος μπορεί να συνδεθεί με το τηλέφωνό σας και ενδεχομένως να παρέμβει στην συσκευή σας. Κρατήστε το Bluetooth απενεργοποιημένη όσο το δυνατόν περισσότερο, ενώ ταξιδεύετε στο εξωτερικό.

 

Εκτός από την εφαρμογή αυτών των οκτώ συμβουλων ασφάλειας για τους ταξιδιώτες, θα πρέπει επίσης να ελέγξετε τους νόμους και τους κανονισμούς που διέπουν την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο σε κάθε χώρα που σκοπεύετε να επισκεφθείτε. Παραμένοντας σε εγρήγορση κατά τη διάρκεια του ταξίδια σας, μπορείτε να μειώσετε σημαντικά τον κίνδυνο να υποστείτε μια απειλή στον κυβερνοχώρο.

 

Επιλέξτε ένα από τα κορυφαία προϊόντα Security της Bitdefender για να προστατεύεστε αποτελεσματικά τα προσωπικά σας δεδομένα.

Δείτε ΕΔΩ τις προσφορές μας

Bitdefender Travel Cyber Security Tips 

 

 

Back to top Back to top