Η “επιδημία” του καλοκαιριού λέγεται Pokemon GO!

Έπειτα από τρεις μήνες δοκιμαστικής έκδοσης (beta) στις ΗΠΑ, η τελική έκδοση του παιχνιδιού έκανε την εμφάνισή της στα stores της Google και της Apple πριν από τρεις εβδομάδες και ως σήμερα, έχει εξαπλωθεί με ρυθμούς… επιδημίας σε εκατομμύρια συσκευές ανά τον πλανήτη.

 

Το αδιαμφισβήτητο τεχνολογικό trend, ιδιοφυές δημιούργημα της Niantic και της Nintendo, έκανε την εμφάνισή του και στη χώρα μας στις 16 Ιουλίου και ήδη έχει κατακτήσει τις καρδιές των Ελλήνων gamers κάθε ηλικίας.

 

Πρόκειται για ένα δωρεάν locataion-based massive multiplayer game για συσκευές με λογισμικό iOS και Android, το οποίο βασίζεται σε τεχνολογία Augmented Reality. Χρησιμοποιώντας πραγματικά location data, οι παίκτες αποσκοπούν στη συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων Pokemon, τα οποία στη συνέχεια μπορούν είτε να τα ανταλλάξουν είτε να τα χρησιμοποιήσουν στη μάχη.

 

Bitdefender Pokemon GO

 

Η φρενίτιδα που προκαλεί στους οπαδούς του παιχνιδιού, δεν αναμένεται να τελειώσει σύντομα. Έτσι, εκμεταλλευόμενοι το momentum, τόσο η κατασκευάστρια εταιρεία, όσο και τρίτες εταιρείες, προχωρούν σε λανσάρισμα συνοδευτικών wearables και gadgets για το παιχνίδι.

 

Κάπου εκεί, μπαίνουν στο “παιχνίδι” και οι επιτήδειοι. Κακόβουλες εφαρμογές έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους στο Google Play, παρασύροντας τους ανυποψίαστους φανατικούς φίλους του παιχνιδιού σε downloading.

 

Πρόκειται για τις scareware εφαρμογές “Guide & Cheats for Pokemon Go” και “Install Pokemongo”, καθώς και για την lockscreen εφαρμογή “Pokemon GO Ultimate”.  Οι πρώτες δύο, ξεγελούν τους χρήστες υποσχόμενες ότι θα δημιουργήσουν Pokeballs, Lucky Eggs  και Pokecoins, καλώντας τους να πληρώσουν για τις παραπάνω υπηρεσίες, ενώ αντίθετα το Pokemon GO Ultimate κλειδώνει την οθόνη της συσκευής και δεν αφήνει περιθώριο για reboot μέσω του συστήματος. Όταν οι χρήστες καταφεύγουν σε άλλες μεθόδους επανεκκίνησης όπως η απόσπαση της μπαταρίας, η εφαρμογή τρέχει ήδη στο παρασκήνιο πραγματοποιώντας clicks σε διαφημίσεις με ακατάλληλο περιεχόμενο!

 

Μπορεί οι παραπάνω εφαρμογές να εντοπίστηκαν και να έχουν ήδη αφαιρεθεί από τα ψηφιακά ράφια αγορών της Google, ωστόσο κατόρθωσαν να προσβάλλουν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες οι οποίοι λόγω της μανίας που τους έχει καταβάλει η αναζήτηση Pokemon, δεν τηρούν ούτε στο ελάχιστο τους βασικούς κανόνες ασφάλειας:

 

  • Δίνετε προσοχή στα αρνητικά σχόλια και κριτικές των χρηστών που έχουν ήδη κατεβάσει μια εφαρμογή
  • Κατεβάστε εφαρμογές μόνο από επίσημα καταστήματα και αξιόπιστες πηγές
  • Διαβάζετε πάντοτε τους όρους χρήσης και κυρίως τις άδειες που απαιτούν οι εφαρμογές για να “τρέξουν” στη συσκευή σας
  • Σαρώστε κάθε νέα εφαρμογή που εγκαθίσταται στη συσκευή σας με μια αξιόπιστη λύση Mobile Security όπως αυτή από την Bitdefender.

 

Bitdefender Mobile Security for Android

 

 

Back to top Back to top