Γονικός Έλεγχος – Parental Control

Γονικός Έλεγχος – Parental Control

Το Internet έχει αλλάξει τη ζωή όλων μας, και ιδιαίτερα των παιδιών μας. Για τους γονείς αυτό ανοίγει ένα ολόκληρο νέο κόσμο πραγμάτων που πρέπει να γνωρίζουν. Για πολλούς από εμάς, αυτό μπορεί να είναι πάρα πολύ δύσκολο.
Ίσως σήμερα να αγωνίζεστε να συμμετάσχετε με τα πράγματα που κάνουν τα παιδία σας στο διαδίκτυο, μπορεί να έχετε την αγωνιά αν αυτό που κάνουν είναι ασφαλές, ενώ μπορεί επίσης να σκέπτεστε πώς μπορώ να είμαι τόσο καλός “online” γονέας, όπως και στην καθημερινότητα.
Ακόμη και αν έχετε μόνο βασικές γνώσεις για το internet εδώ θα βρείτε πρακτικές συμβουλές και απλές οδηγίες.

Πρακτικές Συμβουλές

Ενθαρρύνετε τα παιδία σας να μπουν στο internet και να εξερευνήσουν! Υπάρχει ένας πλούτος διαδικτυακών σελίδων κατάλληλων για την ηλικία των παιδιών σας. Ενθαρρύνετε τα να χρησιμοποιούν τις τοποθεσίες που είναι διασκεδαστικές και εκπαιδευτικές, αυτό θα τα βοηθήσει να αναπτύξουν δεξιότητες με το διαδίκτυο.

Μιλήστε στα παιδία σας για το τι κάνουν στο διαδίκτυο. Να είστε μέρος της online ζωής τους και να δείξετε ενδιαφέρον. Μάθετε τι δικτυακούς τόπους επισκέπτονται και τι είναι αυτό που αγαπούν από αυτούς, αν γνωρίζουν ότι καταλαβαίνετε, είναι πιο πιθανό να έρθουν σε σας αν έχουν οποιαδήποτε προβλήματα.

 Parental Control

Παραμείνετε ενημερωμένοι για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στο διαδίκτυο. Τα παιδιά μεγαλώνουν γρήγορα και θα αναπτύσσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και δεξιότητες καθημερινά. Είναι σημαντικό τα παιδία σας να μαθαίνουν περισσότερα, έτσι να μαθαίνετε και εσείς.

Ορίστε όρια όπως ακριβώς θα κάνατε στον πραγματικό κόσμο. Σκεφτείτε τι θα μπορούσαν να δουν, τι να μοιραστούν, με ποιους να μιλούν και για το πόσο χρόνο να ξοδεύουν online. Είναι σημαντικό να συζητήσετε τα όρια αυτά από νεαρή ηλικία για να μπορέσουν τα παιδιά να αναπτύξουν τις ικανότητες τους και για να απολαμβάνουν το χρόνο τους στο διαδίκτυο.

Κρατήστε όλο τον εξοπλισμό που συνδέεται με το διαδίκτυο σε ένα χώρο όπου είναι όλη η οικογένεια. Για τα παιδιά είναι σημαντικό να διατηρηθεί η χρήση του διαδικτύου σε αυτό τον οικογενειακό χώρο, ώστε να μπορείτε να δείτε εύκολα τις τοποθεσίες που τα παιδία σας επισκέπτονται, και να είσαστε κοντά σε αυτά εάν βρεθούν κάπου που δεν πρέπει να δουν.

Parental Control

Να γνωρίζετε τι συνδέεται με το διαδίκτυο και πώς. Σήμερα, ακόμη και η τηλεόραση συνδέεται στο Internet. Βεβαιωθείτε ότι είστε ενήμεροι εάν συνδέετε στο Internet κάθε συσκευή που χρησιμοποιούν τα παιδιά σας, όπως το smartphone ή κάποια κονσόλα παιχνιδιών τους. Επίσης, μάθετε πώς έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο – είναι η δική σας σύνδεσή, ή wifi του γείτονα; Αυτό θα επηρεάσει τις ρυθμίσεις ασφάλειας που έχετε εφαρμόσει.

Χρησιμοποιήστε εφαρμογές γονικού ελέγχου για τις συσκευές που συνδέονται με το Διαδίκτυο, όπως τους υπολογιστές, και στα κινητά τηλέφωνα. Οι εφαρμογές Parental Control δεν είναι μόνο σχετικά με το κλείδωμα και απαγόρευση πρόσβασης, είναι ένα εργαλείο για να σας βοηθήσει να ρυθμίσετε τα κατάλληλα όρια καθώς το παιδί σας μεγαλώνει και αναπτύσσεται.

Parental Control

Μια κορυφαία λύση Parental Control προσφέρετε μεταξύ πολλών άλλων δυνατοτήτων από την Bitdefender με τις εφαρμογές Internet Security, Total Security και το Family Pack. Η εφαρμογή μπλοκάρει περιεχόμενο που μπορεί να είναι προσβλητικό ή ακατάλληλο για τα παιδιά, περιορίσει την πρόσβαση στο Web τις ώρες που εσείς ορίζετε, και σας δίνει την δυνατότητα να παρακολουθήσετε και από απόσταση όλες τις online δραστηριότητες τους – ακόμη και στο Facebook!

Parental Control

Parental Control

Back to top Back to top