Συναλλαγές που μπορεί να… «κοστίσουν» ακριβά!

Οι συνήθειες των καταναλωτών διαφοροποιούνται διαρκώς και προσαρμόζονται ανάλογα με τα trends της κάθε εποχής, ακολουθώντας παράλληλα τις τάσεις των -ραγδαίων- εξελίξεων στην τεχνολογία. Ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες στις δραστηριότητες κάθε καταναλωτή, είναι το κομμάτι που αφορά στις πληρωμές και γενικότερα στις συναλλαγές.

Bitdefender Consumer 2017

Οι σύγχρονες τάσεις μετασχηματίζουν τις online συναλλαγές που γίνονται ολοένα και περισσότερο mobile, με τους ιδιώτες αλλά και τους επαγγελματίες χρήστες να ενστερνίζονται και να υιοθετούν τη συγκεκριμένη τακτική. Το σύνολο του οικοσυστήματος συνεργάζεται και συμβάλλει σε αυτήν την κατεύθυνση, δημιουργώντας συσκευές, εφαρμογές, πλατφόρμες και διαδικασίες που καθιστούν τις mobile συναλλαγές, αναπόσπαστο κομμάτι του λιανικού και χονδρικού εμπορίου, τόσο εντός των συνόρων, όσο και διασυνοριακά.

Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον βέβαια, διαδραματίζεται μια σειρά από αλλαγές, οι οποίες είναι πιθανό να «εγκυμονούν» απρόβλεπτες απειλές για την ασφάλεια των ίδιων των συναλλαγών, αλλά και εν γένει των δεδομένων των χρηστών. Τα νέα μοντέλα πληρωμών, όπως αυτά των μεγάλων κατασκευαστών και OTTs (Samsung Pay, Apple Pay, Google Pay κ.ο.κ.), που μπαίνουν όλο και περισσότερο στην καθημερινότητά μας, έχουν κληθεί ήδη να αντιμετωπίσουν πολλά ζητήματα γύρω από τον τομέα της ασφάλειας, τα οποία δεν έχουν να κάνουν απαραίτητα με τη συσκευή ή τα δεδομένα, αλλά με τη διαδικασία εγγραφής των χρηστών στο σύστημα και τη διενέργεια της ίδιας της συναλλαγής.

Θεωρητικά, οι τεχνολογίες πληρωμής που χρησιμοποιούν tokens είναι περισσότερο ασφαλείς για τους χρήστες, αφού δεν αποθηκεύουν δεδομένα χρηστών και στοιχεία της πιστωτικής κάρτας, στη συσκευή. Ωστόσο το αύριο των συναλλαγών φαίνεται να περνά μέσα από τα smartphones! Ειδικοί του χώρου μάλιστα, υποστηρίζουν ότι οι μελλοντικές, καινοτόμες εφαρμογές mobile συναλλαγών θα έχουν εξαλείψει εντελώς τη διαδικασία της πληρωμής από την εμπειρία του χρήστη!

Σε κάθε επίτευγμα της τεχνολογίας κι όταν μεσολαβούν νέες διαδικασίες, οι επίδοξοι κακόβουλοι εγκληματίες θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τις ανθρώπινες αδυναμίες, όπως ακριβώς και τις τεχνολογικές.

Για να είστε σίγουροι ότι μια συναλλαγή θα σας κοστίσει ακριβώς όσο πρέπει, κι όχι πολλά παραπάνω, διασφαλίστε τα ευαίσθητα τραπεζικά και προσωπικά σας δεδομένα, έχοντας εγκατεστημένο το Bitdefender Mobile Security. Με την ενσωματωμένη λειτουργία Privacy Advisor, είστε σε θέση να δείτε πώς οι εγκατεστημένες εφαρμογές χρησιμοποιούν, και ενδεχομένως κάνουν χρήση των προσωπικών σας στοιχεία και πως διαχειρίζονται την ιδιωτική ζωή σας, ενώ με τη βοήθεια του AppLock, μπορείτε να κλειδώσετε ευαίσθητες εφαρμογές και τα δεδομένα τους.

Bitdefender Consumer 2017

Back to top Back to top