Η σημασία της ασφάλειας στην εποχή του IoT | Bitdefender

Η σημασία της ασφάλειας στην εποχή του IoT

Αν προ εικοσαετίας έλεγε κάποιος ότι το κινητό τηλέφωνο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως μέσο κακόβουλης πρόσβασης σε ευαίσθητα δεδομένα χρηστών, όπως κωδικοί πρόσβασης, τραπεζικά στοιχεία ή ακόμα και δεδομένα δακτυλικών αποτυπωμάτων, σίγουρα θα θεωρούσαμε ότι ο άνθρωπος αυτός μάλλον παρακολουθεί πολλές ταινίες επιστημονικής φαντασίας…

Στις μέρες μας, όμως, αν κάποιος hacker ισχυριστεί ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει την… τοστιέρα(!) για να υποκλέψει τους κωδικούς πρόσβασης στο Facebook, το πρώτο πράγμα που θα κάναμε θα ήταν να βγάλουμε την τοστιέρα από την πρίζα!

Bitdefender IoT security

Αυτή είναι η εποχή του Internet των Πραγμάτων, στην οποία οι ψηφιακά συνδεδεμένες συσκευές αποτελούν κρίσιμο παράγοντα κάθε πτυχής της καθημερινότητάς μας, από τα σπίτια μας, τα αυτοκίνητά μας, ακόμα και το ίδιο μας το σώμα!

Με την έλευση του IPv6 καθώς και την ευρεία χρήση των δικτύων Wi-Fi που γίνονται ολοένα και ταχύτερα, το IoT αυξάνεται με τόσο φρενήρης ρυθμούς, που οδηγεί τους ερευνητές στο συμπέρασμα πως μέχρι το 2020, ο αριθμός των ενεργών ασύρματων διασυνδεδεμένων συσκευών, θα υπερβαίνει τα 40 δισ.!!!

Έτσι λοιπόν, η ασφάλεια τόσο των συσκευών όσο και των δικτύων, αποτελούν παράγοντα ζωτικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία του IoT. Ως εκ τούτου, οι συσκευές θα πρέπει με την ίδια «ευφυία» που πραγματοποιούν τις λειτουργίες τους, να είναι σε θέση να αναγνωρίζουν και να εξουδετερώνουν όλες τις δυνητικές απειλές.

Ευτυχώς για τους χρήστες, κάτι τέτοιο δεν αποτελεί μια νέα επαναστατική προσέγγιση, αλλά μάλλον μια εξέλιξη των μέτρων ασφαλείας που εφαρμόζονται στον τομέα της Πληροφορικής και των Δικτύων, προσαρμοσμένη στις έντονες προκλήσεις του Internet of Things.

Η νέα σειρά προϊόντων της Bitdefender, παρέχει το επιθυμητό και προαπαιτούμενο επίπεδο ασφάλειας σε όλον τον «κύκλο ζωής» της διασυνδεδεμένης συσκευής σας αλλά και του δικτύου σας. Εμπιστευτείτε την ευρεία γκάμα των προϊοντικών λύσεων  της Bitdefender και διασφαλίστε την ασφαλή σας περιήγηση στη νέα ψηφιακή εποχή, του Internet των Πραγμάτων!

Bitdefender IoT security

Back to top Back to top