Ο «πονοκέφαλος» που ακούει στο όνομα spam! | Bitdefender

Ο «πονοκέφαλος» που ακούει στο όνομα spam!

Όταν γίνεται λόγος περί «Spamming», ουσιαστικά αναφερόμαστε σε μια σειρά μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλονται σε κάποιον χωρίς να το έχει ζητήσει. Ως επί τω πλείστων, πρόκειται για απόπειρα προώθησης προϊόντων ή ιδεών, η οποία λόγω κυρίως του χαμηλού κόστους αποστολής, έχει εκατομμύρια αποδέκτες. Είναι ένα φαινόμενο με παγκόσμιες διαστάσεις και σύμφωνα με τις τελευταίες ενδείξεις, τα μηνύματα spam που αποστέλλονται μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος, αγγίζουν μερικές δεκάδες… τρισεκατομμύρια!

Bitdefender Anti Spam

Στην πλειοψηφία τους, τα μηνύματα spam είναι απλώς ενοχλητικά, επιβαρύνουν το email γεμίζοντας το φάκελο των εισερχομένων με αχρείαστη πληροφορία και μπερδεύονται με άλλα emails που είναι σημαντικά για εσάς. Σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν σε καθημερινή βάση να είναι χιλιάδες ή / και έως το 70% της συνολικής αλληλογραφίας ενός domain name.

Οι περισσότεροι οργανισμοί και εταιρείες, φιλοξενούν τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους σε παρόχους που διαθέτουν ισχυρά φίλτρα anti-spam, με αποτέλεσμα να διασφαλίζεται σε αρκετά μεγάλο βαθμό η «εισροή» ανεπιθύμητης πληροφορίας στα… ενδότερα μιας επιχείρησης. Ως εκ τούτου, ο φόρτος στους υπολογιστές και τους servers μειώνεται αισθητά.

Bitdefender Anti Spam

Για τους περισσότερους οικιακούς χρήστες όμως, οι οποίοι δεν διαθέτουν διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε κάποιον server με ενσωματωμένο spam filter, δεν συμβαίνει το ίδιο. Οι email υπηρεσίες των OTT’s, όπως Google και Yahoo δεν έχουν τόσο ισχυρά «στεγανά» και συνήθως επιτρέπουν τη… διέλευση μεγάλου αριθμού ανεπιθύμητων μηνυμάτων, δημιουργώντας εκνευρισμό και σπατάλη χρόνου στους χρήστες.

Κάπου εκεί, ο «απροστάτευτος» οικιακός χρήστης καλείται να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να δώσει μια άμεση, ουσιαστική και ενδεδειγμένη λύση στον απέραντο όγκο μηνυμάτων spam που λαμβάνει καθημερινά.

Η anti-spam τεχνολογία της Bitdefender, βασίζεται πλήρως στην τεχνολογία cloud και είναι ενσωματωμένη στις σουίτες λογισμικού οικιακής ασφάλειας Internet Security 2016, Total Security 2016 και Family Pack 2016, παρέχοντας σίγουρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση κατά της ανεπιθύμητης αλληλογραφίας.

Back to top Back to top