Πόσο ασφαλής είναι η Android συσκευή μου; | Bitdefender

Πόσο ασφαλής είναι η Android συσκευή μου;

Ο «ανοιχτός» χαρακτήρας του Android, αποτελεί ίσως τον κυριότερο λόγο για τον οποίο το λογισμικό της Google έχει κυριεύσει την αγορά των κινητών συσκευών. Το γεγονός αυτό όμως, αποτελεί ταυτόχρονα και τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τους ίδιους τους χρήστες του!

Σε αντίθεση με τα stores των «αντίπαλων» λογισμικών τα οποία εφαρμόζουν ενδελεχής ελέγχους ασφαλείας ώστε να «φιλοξενήσουν» μια εφαρμογή και κατόπιν να την διαθέσουν προς κατέβασμα στους χρήστες, τα πράγματα στο Play Store, μοιάζουν να είναι πιο… χαλαρά! Αν αναλογιστεί κανείς, δε, πως οι χρήστες είναι… «ελεύθεροι» να κατεβάσουν εφαρμογές κι από άλλες, μη αξιόπιστες πηγές, o βαθμός επικινδυνότητας αυξάνεται κατακόρυφα.

Bitdefender Mobile Security for Android

Οι δυνητικοί κίνδυνοι που διατρέχουν οι χρήστες μιας Android συσκευής, μπορεί να διαφέρουν σημαντικά σε σχέση με αυτούς που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ως χρήστες desktop ή laptop, ωστόσο δεν παύει να είναι εξίσου σοβαροί και να χρήζουν σημαντικής προσοχής για την ορθή αντιμετώπισή τους.

Τα κρούσματα επιθέσεων σε Android συσκευές, αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, με αποτέλεσμα οι χρήστες να είναι μονίμως εκτεθειμένοι σε κακόβουλες επιθέσεις.

Ποια προληπτικά μέτρα πρέπει να λάβετε:

·         Να κατεβάζετε εφαρμογές από το GooglePlay ή από γνωστά appstores.

·         Να έχετε πάντοτε εγκατεστημένη την τελευταία έκδοση του Android.

·         Επιλέξτε την αυτόματη ενημέρωση των εφαρμογών που είναι εγκατεστημένες στη συσκευή σας.

·         Χρησιμοποιήστε PIN, μοτίβο ή δακτυλικό αποτύπωμα ώστε να κλειδώνετε τη συσκευή σας.

·         Μην διατηρείτε τα «πολύτιμα» προσωπικά σας αρχεία στην Android συσκευή σας. Προτιμήστε την αποθήκευσή τους στο cloud.

·         Κλειδώστε εφαρμογές με «ευαίσθητα» δεδομένα π.χ. apps για τραπεζικές συναλλαγές.

·         Να είστε επιφυλακτικοί με τα δικαιώματα που ζητούν οι εφαρμογές.

·         Χρησιμοποιήστε προϊόντα και λύσεις ασφάλειας.

·         Να πραγματοποιείτε τακτικές σαρώσεις της συσκευής σας.

Με το Bitdefender Mobile Security, εξασφαλίζετε  την πλήρη προστασία της Android συσκευής σας από ιούς και εισβολείς. Διασφαλίστε τη μέγιστη ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων, χωρίς να επιβαρύνεται την μπαταρία σας και απολαύστε ξένοιαστα την περιήγησή σας στο Internet και στις αγαπημένες σας εφαρμογές!

Bitdefender Mobile Security for Android

Back to top Back to top