σημάδια black friday

Black Friday: 8 προειδοποιητικά σημάδια που πρέπει να προσέξετε

Μιας και τα καταστήματα είναι κλειστά αυτήν την Black Friday, αυτό σημαίνει ότι οι αγοραστές δε χρειάζεται να περιμένουν στην ουρά για ώρες. Όμως αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για απάτες και άλλες παραπλανητικές πρακτικές που λαμβάνουν χώρα αυτές τις ημέρες.

Ποια είναι όμως τα προειδοποιητικά σημάδια που μπορείτε να ξεχωρίσετε; Ας τα δούμε αναλυτικά.


Μην την πατήσετε με τις πρόωρες εκπτώσεις

Σίγουρα κάποια καταστήματα αποφασίζουν να βάλουν εκπτώσεις από τις αρχές του μήνα και δεν είναι εύκολο να αποφευχθούν δεδομένων όλων των φανταχτερών συμφωνιών. Τα καλύτερα deals γίνονται όμως την Black Friday γι’ αυτό και θα πρέπει όσο δελεαστικό και αν είναι να περιμένετε να πετύχετε μια χαμηλότερη τιμή.


Να είστε προσεκτικοί με τη διαχείριση ευαίσθητων πληροφοριών όταν καλείτε καταστήματα για να θέσετε προϊόντα σε αναμονή

Ορισμένοι πελάτες προσπαθούν να κρατήσουν κάποια αντικείμενα σε αναμονή για να τα αγοράσουν όταν θα υπάρχουν οι μεγάλες προσφορές. Δυστυχώς όμως οι πωλητές δε μπορούν να κρατήσουν τα προϊόντα σε αναμονή για περισσότερο από 24 ώρες χωρίς ο πελάτης να δώσει διεύθυνση και τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας. Στα χέρια του λάθους πελάτη αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν, οπότε είναι καλύτερο να τα κάνετε σε καταστήματα που γνωρίζετε τον πωλητή και τον εμπιστεύεστε.


Εξετάστε προσεκτικά όλα τα e-mails και τα μηνύματα που σχετίζονται με την παράδοση

Να είστε πάντα επιφυλακτικοί με μηνύματα που λένε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την παράδοση ή την παραγγελία σας και σας προτρέπουν να κάνετε κλικ σε κάποιον σύνδεσμο. Αυτές είναι πολύ γνωστές απάτες ηλεκτρονικού ψαρέματος που μοιάζουν να προέρχονται από έγκυρες υπηρεσίες ταχυμεταφοράς και οι επόμενες σελίδες ζητάνε συνήθως κωδικούς πρόσβασης ή μπορεί να μολύνουν κρυφά την συσκευή σας.


Προσέξτε τις ψεύτικες προσφορές από μη αξιόπιστους ιστότοπους

Είναι σημαντικό να προσέχετε που κάνετε κλικ. Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι μπορεί να υπάρχουν και ψεύτικες προσφορές με διαφημίσεις σε νόμιμες ιστοσελίδες


Δώστε προσοχή σε ασυνήθιστα υψηλές εκπτώσεις ή πωλήσεις

Θα πρέπει να κάνετε πάντα την έρευνα σας σχετικά με τις αρχικές τιμές των προϊόντων πριν ξεκινήσουν οι εκπτώσεις. Πολλές φορές τα καταστήματα αποφασίζουν να βάλουν διαφορετική αρχική τιμή ώστε να φαίνεται πιο ελκυστική η προσφορά.


Προσέξτε τα καταστήματα που αναστέλλουν τις πολιτικές τους

Πολλά καταστήματα αναστέλλουν τις πολιτικές τους που σχετίζονται με την τιμή ή την επιστροφή του προϊόντος για εκείνη την περίοδο, απαγορεύοντας πολλές φορές να επιστρέψετε το προϊόν.


Διαβάστε τα ψιλά γράμματα σε κουπόνια και προσφορές

Θα πρέπει να διαβάζετε για ποια προϊόντα ισχύουν τα κουπόνια γιατί ενδέχεται να εξαιρούνται αυτά τα οποία σας ενδιαφέρουν.


Να είστε προσεκτικοί με τους freebies

Λίγα πράγματα είναι πραγματικά δωρεάν οπότε θα πρέπει να είστε επιφυλακτικοί με δώρα και giveaways που χρειάζονται απλά μια εγγραφή. Στην καλύτερη περίπτωση, μπορεί να προστεθείτε σε μια ανεπιθύμητη αλληλογραφία ή spam λίστα κλήσεων και στη χειρότερη περίπτωση θα μπορούσατε να θέσετε την ταυτότητά σας σε κίνδυνο.


Για περισσότερη ασφάλεια αγοράστε τα antivirus της Bitdefender που μπορούν και εντοπίζουν οποιαδήποτε άγνωστη διαδικασία ή εφαρμογή και σταματούν κάθε κακόβουλη δραστηριότητα.

Back to top Back to top