Το Bitdefender GravityZone προσθέτει τον Ανθρώπινο Παράγοντα στη Risk Analytics λειτουργία του

Η Bitdefender, η κορυφαία παγκόσμια εταιρεία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που προστατεύει πάνω από 500 εκατομμύρια συστήματα παγκοσμίως, ανακοίνωσε το Human Risk Analytics, που αποτελεί μία καινοτόμο προσθήκη στην εταιρική λύση προστασίας GravityZone καθώς ενισχύει το πιο αδύναμο παράγοντα στην άμυνα κάθε οργανισμού – το ανθρώπινο στοιχείο.

Οι άνθρωποι μπορεί να είναι οι πιο πολύτιμοι πόροι ενός οργανισμού, αλλά είναι επίσης επιρρεπείς σε λάθη που δημιουργούν ευπάθειες. Η παγκόσμια πανδημία απέδειξε  ότι οι επιτιθέμενοι δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τους φόβους και την ανάγκη των ανθρώπων για πληροφορίες και οργάνωσαν επιθέσεις που στόχευαν ακριβώς στις αδυναμίες του ανθρώπινου στοιχείου.

Το Bitdefender GravityZone αξιοποιεί πλέον το Human Risk Analytics για να αναλύσει τις ενέργειες των χρηστών και να εντοπίσει συμπεριφορές που συνιστούν  κίνδυνο ασφάλειας τόσο για τον οργανισμό όσο και τον ίδιο τον χρήστη. Η νέα προσθήκη βελτιώνει τη μηχανή ανάλυσης κινδύνων και επιτρέπει μια ολοκληρωμένη εικόνα της πραγματικής ασφαλείας ενός οργανισμού – συμπεριλαμβανομένων των ίδιων των χρηστών, που ήταν ανέκαθεν ένα τυφλό σημείο για το cybersecurity. Τα Risk Scores επιτρέπουν στους διαχειριστές ασφάλειας να εντοπίζουν συστήματα και χρήστες με υψηλότερη έκθεση σε κινδύνους και να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων.

Με τη νέα έκδοσή του, το Bitdefender GravityZone κερδίζει επίσης στους τομείς των ελέγχων ασφαλείας, με το Ransomware Mitigation που λειτουργεί ως ένα νέο επίπεδο προστασίας για να βοηθήσει τους οργανισμούς να ανιχνεύουν και να αποκλείουν, μέσω της δημιουργίας backup  αρχείων σε πραγματικό χρόνο, προηγμένες επιθέσεις ransomware,

Επίσης, για την αντιμετώπιση προηγμένων αναγκών ασφαλείας για οργανισμούς που περιορίζονται από κανονισμούς για τη λειτουργία λύσεων ασφαλείας on-premise, η Endpoint Detection and Response (EDR) λειτουργία  μπορεί πλέον να λειτουργήσει και σε on-premise κονσόλες.

«Με αυτές τις προσθήκες, το Bitdefender GravityZone έχει εξελιχθεί σε μια πλατφόρμα πλήρως ικανή να προστατέψει καθολικά οποιονδήποτε», δήλωσε ο Andrei Pisau, Sr. Director του Product Management Team των εταιρικών λύσεων της Bitdefender. «Δίνουμε στους οργανισμούς τα εργαλεία για να κατανοήσουν διεξοδικά την έκθεση σε κινδύνους και να αποκλείσουν τις προηγμένες απειλές που μπορεί να τους επηρεάσουν σε οποιοδήποτε επίπεδο: endpoint, network, cloud- και ανθρώπους.

Back to top Back to top