Bitdefender Anti – Tracker

Η νέα λειτουργία της Bitdefender που σας προφυλάσσει από την παρακολούθηση του διαδικτύου.

 

Στη σημερινή ψηφιακή οικονομία, κάθε εταιρεία θέλει τα δεδομένα σας, από πράγματα όπως η ηλεκτρονική σας διεύθυνση και ο αριθμός της πιστωτικής σας κάρτας, μέχρι τις βαθύτερες επιθυμίες σας.

Εσείς  παραδίδετε πρόθυμα αυτά τα δεδομένα στην υπόσχεση ότι η εμπειρία σας θα είναι προσαρμοσμένη στις προτιμήσεις σας, ότι οι διαφημίσεις που θα δείτε θα είναι αυτές που σας ενδιαφέρουν, ότι οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες σας θα συγχρονίζονται εύκολα σε διάφορες συσκευές, οι υπηρεσίες θα είναι ταχύτερες και πιο αποτελεσματικές και ούτω καθεξής. Αλλά αυτό είναι μόνο το μισό της ιστορίας.

 

Βασικά αναλυτικά VS Ασήμαντοι ανιχνευτές

Τα αναλυτικά του διαδικτύου είναι απαραίτητα για τους κατόχους των ιστοτόπων για να κατανοήσουν πώς αλληλεπιδρούν οι πελάτες με την πλατφόρμα, καθώς και για τεχνικούς σκοπούς, όπως η βελτιστοποίηση του περιεχομένου για την ταχύτητα και την χρηστικότητα.

Αυτό γίνεται χρησιμοποιώντας ό, τι είναι γνωστό ως “βασικοί ιχνηλάτες”, οι οποίοι είναι κρίσιμοι για τη λειτουργικότητα ενός ιστότοπου.

Ωστόσο, λόγω της ικανότητάς τους να συλλέγουν τεράστια ποσά δεδομένων, οι διαδικτυακοί ιχνηλάτες καθίστανται ολοένα και περισσότερο εργαλεία για την έρευνα των επιχειρήσεων και της αγοράς, υπερβαίνοντας σε μεγάλο βαθμό την απλή πράξη μέτρησης της κυκλοφορίας ιστού για λόγους βελτιστοποίησης.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα. Έχετε ψάξει για ένα ζευγάρι παπούτσια και για το υπόλοιπο της εβδομάδας αυτά τα παπούτσια σας ακολουθούσαν παντού στο διαδίκτυο; Αυτοί είναι οι ιχνηλάτες διαφήμισης στην εργασία.

Οι φάροι παρακολούθησης είναι ασήμαντοι ιχνηλάτες που κάνουν τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα, συλλέγοντας περισσότερα δεδομένα για εσάς, όπως την ηλικία, το φύλο, την τοποθεσία, τις προτιμήσεις, τις συσκευές που διαθέτετε και τα αντικείμενα που αγοράζετε.

 Συνολικά, οι ζυγαριές σήμερα στρέφονται προς την συλλογή δεδομένων, με σκοπό να γνωρίζουν τα πάντα για εσάς.

 

Είναι η συλλογή πληροφοριών νόμιμη ?

Η συλλογή δεδομένων βρίσκεται στη διασταύρωση της εκμάθησης των μηχανών και των στατιστικών με σκοπό την ανακάλυψη σχεδίων σε μεγάλα σύνολα δεδομένων.

Ο τελικός στόχος του είναι να εξαγάγει πληροφορίες από ένα σύνολο δεδομένων και να μετασχηματίζει τις πληροφορίες αυτές σε εύστοχες ενδείξεις που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι διαφημιζόμενοι για την καλύτερη στόχευση του κοινού τους.

 Οι ιστοσελίδες παντού κάνουν αυτό, είτε στο σπίτι, είτε με εξωτερική ανάθεση αυτής της προσπάθειας.

Τα δεδομένα μπορεί να αφαιρεθούν από την ταυτότητα, αλλά ακόμη και τα ανώνυμα δεδομένα μπορούν (και συχνά περιέχουν) να περιέχουν αρκετές πληροφορίες για να επιτρέπουν την ταυτοποίηση των ατόμων.

Και αυτό εγείρει σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την ιδιωτικότητα, τη νομιμότητα και τη δεοντολογία.

 Για παράδειγμα, η αλυσίδα φαρμάκων Walgreens χτυπήθηκε με αγωγή το 2011 για παράνομη πώληση συνταγογραφούμενων πληροφοριών σε εταιρείες συλλογής δεδομένων χωρίς τη συγκατάθεση των πελατών.

 

Το διαδίκτυο σας ξέρει καλύτερα από όσο νομίζετε

Το διαδίκτυο γνωρίζει ποια βίντεο παρακολουθείτε και συχνά προτείνει το επόμενο για να σας κρατήσει στην περιήγηση μέχρι να δείτε τελικά μια διαφήμιση που σας ενδιαφέρει.

Ξέρει πού πήγατε διακοπές το περασμένο έτος, ποια προϊόντα  θέλετε και πώς ρυθμίζετε τις ρυθμίσεις του υπολογιστή σας.

 Γνωρίζει τις πληροφορίες της πιστωτικής σας κάρτας, το ιατρικό ιστορικό και τα αγαπημένα σας βιντεοπαιχνίδια και έχει δει τα περιεχόμενα του τηλεφώνου σας.

Οι εταιρείες αποθηκεύουν κάθε ψηφιακή σας κίνηση και προσδοκούν την επόμενη.

Τότε πωλούν αυτές τις πληροφορίες στον πλειοδότη.

 Ακόμα χειρότερο, ποτέ δεν έχετε συναντήσει αυτές τις εταιρείες.

 Τώρα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να προστατεύσουμε την ταυτότητά μας στο διαδίκτυο.

 

Παρουσιάζοντας το Bitdefender Anti – Tracker

Για την καταπολέμηση της ανήθικης παρακολούθησης του ψηφιακού σας τόπου, η τελευταία έκδοση του Bitdefender περιλαμβάνει τώρα μια τεχνολογία που ονομάζεται Anti-tracker.

Το Anti-tracker σάς επιτρέπει να διαχειριστείτε και να αποκλείσετε διαφορετικούς τύπους ιχνηλατών για μια προσωπική εμπειρία περιήγησης, συμπεριλαμβανομένης της διαφήμισης, της ανάλυσης ιστότοπου, της αλληλεπίδρασης με τον πελάτη, των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και ακόμη και πολλών “ουσιαστικών” ιχνών παρακολούθησης που πιθανόν να μην θέλετε να διαγράψετε από τα δεδομένα σας.

 Επισημαίνετε πως  το Anti-tracker δεν είναι ένας αποκλεισμός διαφημίσεων.

Εκτός από την προστασία του ιδιωτικού σας απορρήτου, αυτό το μικρό πρόσθετο σάς επιτρέπει να κρατείται όσο το δυνατόν λιγότερη συλλογή δεδομένων κατά την αγορά ηλεκτρονικών ειδών, διασφαλίζοντας το ιστορικό περιήγησης, τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, τα cookies, τα online προφίλ και τις πληροφορίες της πιστωτικής σας κάρτας.

Ως μπόνους, συμβάλλει στην επιτάχυνση του χρόνου φόρτωσης της σελίδας σας.

Το Anti-tracker υποστηρίζει τoν Google Chrome, τον Internet Explorer και τον Mozilla Firefox και ξεκινά σήμερα παγκοσμίως σε όλους τους πελάτες της Bitdefender σε υπολογιστές με Windows.

Η επέκταση θα εγκατασταθεί αλλά δεν είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή, οπότε θα χρειαστεί να γυρίσετε τον διακόπτη ON.

Η υποστήριξη MacOS είναι στο δρόμο.

Απολαύστε το νέο σας Anti-tracker και ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω πως σας αρέσει.

Μείνετε ασφαλείς εκεί έξω!

free_trial

compareonline_agora

Back to top Back to top