Πως να κάνετε το Messenger όσο πιο ασφαλές γίνεται!

Το Messenger είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές επικοινωνίας που μετράει πάνω από 1 δισεκατομμύρια χρήστες. Σύμφωνα με την πολιτική της, τα μηνύματα δεν αποκρυπτογραφούνται και το περιεχόμενό τους αποθηκεύεται στους servers του Facebook. Από τη στιγμή, δηλαδή, που αποδεχτείτε τους όρους χρήσης, οι πληροφορίες σας αποθηκεύονται.

Κάποιοι από εσάς, ενδεχομένως, να έχετε παρατηρήσει ότι σας στέλνονται μηνύματα που περιέχουν έναν ύποπτο σύνδεσμο. Προσοχή! Πρόκειται για ιό και σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που οι διακομιστές του Facebook παραβιάζονται.

Παρακάτω, αναλύονται οι μέθοδοι που μπορείτε να εφαρμόσετε, προκειμένου να κάνετε το Messenger όσο το δυνατόν πιο ασφαλές:

Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων

Όταν το Messenger δεν αναγνωρίζει ένα πρόγραμμα περιηγητή ή μία φορητή συσκευή, τότε υπάρχει η επιλογή να λάβετε έναν ειδικό κωδικό σύνδεσης. Για να τον ενεργοποιήσετε, θα πρέπει να κάνετε τα εξής βήματα:

·         Πατήστε: ‘’Ρυθμίσεις ασφάλειας και σύνδεσης’’

·         Πατήστε: ‘’Χρησιμοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων’’

·         Πατήστε: ‘’Επεξεργασία’’, ώστε να επιλέξετε τη μέθοδο ασφαλείας που επιθυμείτε

Έλεγχος αιτημάτων μηνυμάτων

Τα αιτήματα μηνυμάτων σας ειδοποιούν, όταν κάποιος άγνωστος προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί σας. Έχετε την επιλογή να πατήσετε ‘’αποδοχή’’, ώστε το άτομο να μπορεί να σας καλέσει και να συνεχίσει να συνομιλεί μαζί σας ή να πατήσετε ‘’διαγραφή’’. Για να μείνετε ασφαλείς, σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε τον αποστολέα, μην απαντάτε και πόσο μάλλον μην πατάτε τους συνδέσμους. Σε περίπτωση που το Messenger πιστεύει πως ένα μήνυμα είναι σπαμ, το φιλτράρει και δεν το εμφανίζει στη λίστα των αιτημάτων.

Έλεγχος μηνυμάτων από φίλους

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, οι διακοσμητές παραβιάζονται. Εάν ένας φίλος, σας στείλει έναν ύποπτο σύνδεσμο, ρωτήστε τον για το περιεχόμενό του. Υπάρχουν περιπτώσεις που πολλοί hackers έχουν εισβάλει σε λογαριασμούς φίλων σας και στέλνουν μηνύματα, χωρίς όμως να είναι ορατά στον αποστολέα. Στόχος τους, είναι η συλλογή πληροφοριών και η κλοπή χρημάτων.

Μυστικές συζητήσεις

Οι μυστικές συζητήσεις είναι κρυπτογραφημένες. Για να ενεργοποιήσετε αυτή τη δυνατότητα, πατήστε στο εικονίδιο του ατόμου και μετά την επιλογή ‘’έναρξη μυστικής συζήτησης’’. Με αυτό τον τρόπο, αποκτάτε κάποιους κωδικούς συσκευής, με τους οποίους μπορείτε να επαληθεύσετε ότι η συζήτηση είναι όντως κρυπτογραφημένη.

Για παράδειγμα, ο κωδικός 637 πρέπει να αντιστοιχεί στις συσκευές σας. Αν ο συνομιλητής συνδεθεί από διαφορετική συσκευή, τότε θα λάβετε ειδοποίηση. Πάντως, αν επιθυμείτε να διαγράψετε τη συνομιλία, να θυμάστε πως παραμένει στον συνομιλητή.

Face ID και Touch ID

Oι κάτοχοι συσκευών με λειτουργικό iOS μπορούν να ενεργοποιήσουν το App Lock. Με αυτή τη δυνατότητα μπορούν να ελέγχουν την εφαρμογή, χρησιμοποιώντας την αναγνώριση προσώπου ή το δακτυλικό αποτύπωμα. Για να το ενεργοποιήσετε, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

·         Πατήστε την εικόνα προφίλ σας πάνω αριστερά

·         Πατήστε ‘’Απόρρητο’’ και μετά ‘’Κλείδωμα εφαρμογής’’

·         Πατήστε ‘’Να απαιτείται Face ID’’ ή ‘’Να απαιτείται Touch ID’’

·         Επιλέξτε πότε θα κλειδώνει το Messenger όταν αποσυνδέεστε από την εφαρμογή

 

Επιλέξτε το πακέτο Total Security της Βitdefender για προστασία και ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο. Κρατά τη συσκευή σας ασφαλή από πιθανές απειλές και φροντίζει για το απόρρητο των προσωπικών σας πληροφοριών. Κατεβάστε δωρεάν τη δοκιμαστική έκδοση των 30 ημερών.

Back to top Back to top