Βελτιώστε την Ασφάλεια της μικρομεσαίας επιχείρησης σας με 5 απλά βήματα

Normal
0

false
false
false

EN-US
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

 

Πιστεύετε ότι η μικρή επιχείρησή σας κινδυνεύει να δεχτεί επίθεση από hackers ; Ένα συντριπτικό 87% των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων δεν το πιστεύουν. Όμως, η επιχείρησή σας μπορεί να κινδυνεύει περισσότερο από ό, τι συνειδητοποιείτε. Μάλιστα περίπου οι μισές μικρές επιχειρήσεις θα βιώνουν μια επίθεση.

Οι μικρές επιχειρήσεις είναι ελκυστικές στους hackers. Οι μικρές επιχειρήσεις διαθέτουν συνήθως μια μέση ποσότητα ψηφιακών δεδομένων τα οποία προστατεύονται με μια «χαλαρή» ασφάλεια. Οι hackers μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις κλεμμένες πληροφορίες για να κτυπήσουν μετά και πολλούς άλλους.

Η επιχείρησή σας κινδυνεύει όταν είστε απροετοίμαστοι για μια cyber επίθεση. Οι hackers μπορούν να κλέψουν χρήματα, τα στοιχεία των εργαζομένων σας, τα δεδομένα των πελατών και τις πληροφορίες των προμηθευτών σας. Η παραβίαση δεδομένων μπορεί να βλάψει τις σχέσεις σας με τους υπαλλήλους, τους πελάτες και τους προμηθευτές. Και περίπου οι μισές μικρές επιχειρήσεις που έχουν πέσει θύματα μιας cyber επιθέσεις βρίσκονται εκτός χώρου μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

Το να σχεδιάσετε την ασφάλεια της μικρομεσαίας  επιχείρησης σας είναι επιτακτική. Χρησιμοποιώντας τους παρακάτω βασικούς κανόνες ασφάλειας στον κυβερνοχώρο από την Bitdefender, μπορείτε να προετοιμάσετε την επιχείρησή σας και να επιβιώσετε από μια επίθεση.

 

Τρόποι Βελτίωσης της cyber ασφάλειας Μικρών Επιχειρήσεων

Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να υπερασπιστείτε καλύτερα την επιχείρησή σας από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

 

Εκπαιδέψτε τους Υπαλλήλους σας

Οι υπάλληλοί σας θα πρέπει να συμμετέχουν στο σχέδιο ασφάλειας της εταιρείας.

Δημιουργήστε μια πολιτική ασφάλειας για την χρήση του internet για την επιχείρησή σας. Θα πρέπει να περιλαμβάνει βέλτιστες πρακτικές στον τομέα της ασφάλειας στο internet που περιμένετε από τους υπαλλήλους να ακολουθούν. Συμπεριλάβετε διαδικασίες για την ασφαλή φύλαξη των ψηφιακών πληροφοριών των εργαζομένων, των προμηθευτών και των πελατών. Η πολιτική για την cyber ασφάλεια στο internet θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει πρωτόκολλα που πρέπει να ακολουθούν οι εργαζόμενοι σε περίπτωση παραβίασης.

Βάλετε τους εργαζόμενους σας να δημιουργούν ισχυρούς, μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης για κάθε λογαριασμό. Θα πρέπει να διαθέτουν έναν κωδικό πρόσβασης για κάθε υπολογιστή και κινητή συσκευή που χρησιμοποιούν, καθώς και ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης για τους εταιρικούς λογαριασμούς που έχουν πρόσβαση.

Όποτε αυτό είναι δυνατόν, οι υπάλληλοί σας πρέπει να επιλέγουν το twofactorauthentication. Αυτό απαιτεί μια διαδικασία σύνδεσης σε δύο βήματα, η οποία προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας στους λογαριασμούς σας. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν πρόσβαση και σε άλλη μια συσκευή για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία σύνδεσης.

Να στέλνετε τακτικά συμβουλές ασφάλειας των υπολογιστών στους υπαλλήλους, ειδικά καθώς μαθαίνετε νέα πράγματα ή δημιουργείτε νέες διαδικασίες ασφαλείας. Το blog του Ελληνικού site της Bitdefender θα σας βοηθήσει σε αυτό.

 

Εγκαταστήστε μια Εταιρική Προστασία EndpointSecurity 

Επιλέξτε ένα ισχυρό πρόγραμμα προστασίας κατά των ιών και των επιθέσεων από το internet όπως το phishing και τα ransomware.

Λύσεις όπως τα οικιακά antivirus και internetsecurity δεν θα σας καλύψουν την μικρομεσαία σας επιχείρηση όσο και να φαίνονται ελκυστικά σε τιμή. Τα καταναλωτικά προϊόντα δεν έχουν σχεδιαστεί να σας προσφέρουν όπως τα εταιρικά προϊόντα μια κονσόλα κεντρικής διαχείρισης όλων των υπολογιστών της εταιρείας, δεν υποστηρίζουν κάποιο Servers που τυχών διαθέτετε και δεν έχουν την δυνατότητα να ορίσετε πολιτικές ασφαλείας ανά τμήμα, τομέα ή να σας δώσουν report για το είδος των επιθέσεων που αντιμετώπισαν.

Επιλέξτε επίσης την εφαρμογή ασφαλείας με κριτήριο και την ανάγκη του να εναρμονιστείτε με τον κανονισμό προστασίας των προσωπικών δεδομένων GDPR και δώστε βαρύτητα στην δυνατότητα λειτουργιών όπως της κρυπτογράφησης των δεδομένων π.χ των φορητών υπολογιστών των πωλητών σας (Full Disk Encryption). Έτσι δεν θα διακινδυνέψετε τα ευαίσθητα δεδομένα της εταιρείας σας σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής κάποιου φορητού.

Το Bitdefender GravityZone η κορυφαία βραβευμένη εταιρική λύση θα καλύψει την σημερινές αλλά και μελλοντικές ανάγκες της αναπτυσσόμενης εταιρείας σας. Ζητήστε σήμερα την δοκιμαστική μας έκδοση προσαρμοσμένη στις ανάγκες της δικής σας επιχείρησης.

 

Ενημέρωση των εφαρμογών των Υπολογιστών

Θα πρέπει να ενημερώνετε τακτικά τους υπολογιστές σας, συμπεριλαμβανομένων των επιτραπέζιων υπολογιστών, φορητών υπολογιστών και των φορητών συσκευών. Βεβαιωθείτε ότι τα λειτουργικά σας συστήματα και τα προγράμματα περιήγησης στο internet είναι ενημερωμένα με τα νέα Patches για να προστατεύσετε από τις τελευταίες απειλές.

Ελέγχετε τακτικά για νέες εκδόσεις λογισμικού, συμπεριλαμβανομένου του λογισμικού ασφαλείας. Κάθε λογισμικό που είναι αποθηκευμένο στον υπολογιστή σας θα χρειαστεί ενημέρωση. Το λογισμικό που είναι στο Cloud θα πρέπει να ενημερώνεται αυτόματα από τον πάροχο του.

Εάν οι υπάλληλοί σας χρησιμοποιούν κινητές συσκευές για εργασία, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιούν ενημερωμένες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένης μιας εφαρμογής ασφαλείας.

H εφαρμογή της Bitdefender για το Patch Management σας εξασφαλίζει ότι όλες οι Microsoft εφαρμογές σας καθώς επίσης οι εφαρμογές 2.000 άλλων τρίτων κατασκευαστών που πιθανών χρησιμοποιείτε στην εταιρεία σας θα είναι πάντα ενημερωμένες και μάλιστα αυτόματα.

 

Δημιουργήστε Backups

Τακτικά δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των πληροφορίες των υπολογιστών σας. Εάν τα δεδομένα αυτά αλλοιωθούν ή καταστραφούν, θα πρέπει να έχετε ένα άλλο αντίγραφο τους κάπου αλλού.

Όλες οι σημαντικές πληροφορίες πρέπει να έχουν backup. Για παράδειγμα, μπορείτε να κρατάτε όλες τις πληροφορίες των προμηθευτών σας στο τοπικό σας υπολογιστή . Ωστόσο, ενδέχεται να έχετε αποθηκευμένο αντίγραφο τους και στο cloud. Και τα δύο αντίγραφα πρέπει να είναι ασφαλή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρυπτογράφηση και κωδικούς πρόσβασης για να προστατεύσετε όλες τις σημαντικές πληροφορίες σας.

 

Περιορίστε την Πρόσβαση

Μη εξουσιοδοτημένοι χρήστες δεν θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε υπολογιστές και λογαριασμούς της εταιρείας. Ακόμα και ένα γνωστό, αξιόπιστο άτομο δεν θα πρέπει να έχει πρόσβαση σε υπολογιστές και πληροφορίες που κανονικά δεν έχει εξουσιοδοτηθεί να χρησιμοποιεί. Για παράδειγμα, δεν πρέπει να αφήσετε έναν πελάτη να δανειστεί ένα φορητό υπολογιστή σας για να δοκιμάσει κάτι επάνω του.

Οι υπάλληλοι διαφορετικών θέσεων και αρμοδιοτήτων ενδέχεται να έχουν διαφορετική πρόσβαση. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να μοιράζονται πληροφορίες για στους λογαριασμούς τους.

Για παράδειγμα, δεν πρέπει να αφήσετε έναν πελάτη να δανειστεί ένα φορητό υπολογιστή σας για να δοκιμάσει κάτι επάνω του.

 Οι υπάλληλοι διαφορετικών θέσεων και αρμοδιοτήτων ενδέχεται να έχουν διαφορετική πρόσβαση. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να μοιράζονται πληροφορίες για στους λογαριασμούς τους. Για παράδειγμα, ένας λογιστής δεν πρέπει να μοιράζεται τον κωδικό πρόσβασης του εμπορολογιστικού προγράμματος της εταιρείας με έναν πωλητή.

 

 

 

Back to top Back to top