αργό wi-fi

Αργό Wi-fi; Πως να το διορθώσετε

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το αργό internet βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα πιο ενοχλητικά προβλήματα τεχνολογίας. Για τους περισσότερους από εμάς το Wi-fi είναι απαραίτητο στην καθημερινότητά μας. Πιο συγκεκριμένα, βασιζόμαστε σε αυτό για ηλεκτρονικές αγορές, διασκέδαση και κυρίως εργασία. Υπάρχουν λοιπόν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε αν παρατηρήσετε τέτοιο πρόβλημα.

 

Επανεκκινήστε την συσκευή σας

Εάν η συσκευή σας είναι πάντα ενεργοποιημένη και συνδεδεμένη, θα αποκρίνεται λιγότερο. Υπάρχουν πάρα πολλοί τεχνικοί λόγοι που μπορεί να οφείλονται για αυτό αλλά με μια γρήγορη επανεκκίνηση μπορείτε να δείτε άμεση βελτίωση στην απόδοση.

 

Επανεκκινήστε το Router

Πολλές φορές υπάρχει πρόβλημα με τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο. Ο πάροχος του διαδικτύου, μπορεί να «σβήσει» τη σύνδεση σας σε ώρες αιχμής της ημέρας για να διατηρήσει ένα λογικό επίπεδο υπηρεσιών για όλους τους χρήστες του. Μπορεί επίσης μια προσωρινή κατάσταση δικτύου να μειώσει τις ταχύτητες.

Η επανεκκίνηση του router αναγκάζει την επανεκκίνηση του λογισμικού όπως στον υπολογιστή  και αποκαθιστά τη σύνδεση στο διαδίκτυο. Επιπλέον, θα αναγκάσει τις συσκευές σας να δημιουργήσουν νέες συνδέσεις Wi-fi βοηθώντας στην εξάλειψη τυχόν σφαλμάτων.  Ορισμένοι δρομολογητές σας επιτρέπουν να προγραμματίσετε μια καθημερινή επανεκκίνηση για τη διατήρηση της βέλτιστης λειτουργίας του δικτύου Wi-fi σας.

 

Μετακινήστε το Router σας

Η ταχύτητα του Wi-fi εξαρτάται από την ισχύ του σήματος. Άρα όσο ισχυρότερο είναι το σήμα τόσο πιο γρήγορη είναι και η ταχύτητα της σύνδεσή σας. Για να βελτιώσετε την ισχύ και την κάλυψη του σήματος στο σπίτι, τοποθετήστε το router στο κέντρο του κτιρίου. Αυτό βοηθάει στην κάλυψη των αδύναμων σημείων στα δωμάτια που βρίσκονται μακριά από το router.

 

Επεκτείνετε την κάλυψη του Wi-fi σας

Εάν έχετε μεγάλο σπίτι ή εξακολουθείτε να έχετε προβλήματα με χαμηλή ισχύ σήματος, μπορείτε να ψάξετε νέους τρόπους για να επεκτείνετε την κάλυψη. Για παράδειγμα, οι επαναλήπτες WiFi είναι ένας φθηνός και εύκολος τρόπος για να ενισχύσετε το σήμα σας. Μια άλλη λύση είναι, ένα νέο σύστημα δικτύωσης πλέγματος. Με αυτό μπορείτε να αυξήσετε σημαντικά την κάλυψη και τις ταχύτητες Wi-Fi στο σπίτι σας.

 

Εγκατάσταση ενημερώσεων

Ελέγξτε για ενημερώσεις λογισμικού των συσκευών σας και κάντε την εγκατάσταση. Εάν οι συσκευές σας ενημερωθούν, θα αντιμετωπιστούν και πολλά προβλήματα απόδοσης.

 

Εκτέλεση σάρωσης κακόβουλου λογισμικού

Μία άλλη αιτία που οφείλεται για τη χαμηλή απόδοση του Wi-fi μπορεί να είναι το κακόβουλο λογισμικό. Μερικοί ιοί κλέβουν δεδομένα και τα στέλνουν σε χάκερ και άλλοι τρέχουν στο παρασκήνιο στην συσκευή, κλέβοντας ισχύ επεξεργασίας όπως κρυπτογράφηση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, την αρνητική επίδραση στην συσκευή και το Wi-fi σας. Για την απόλυτη προστασία που ξεπερνά τα απλά antivirus, δοκιμάστε τα προϊόντα της Bitdefender. Με αυτό τον τρόπο θα γλιτώσετε από κακόβουλα λογισμικά έχοντας τη βέλτιστη

Back to top Back to top