Ανεπιθύμητα emails (spam) : Η δημοφιλέστερη επιλογή για τους εγκληματίες του διαδικτύου.

 

Είναι γεγονός πλέον ότι οι κυβερνοεγκληματίες αναζητούν μονίμως νέους τρόπους για επιθέσεις. Άλλωστε, μια νέα έρευνα μας επιβεβαιώνει ότι η αποστολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (εναλλακτικά, «spam») εξακολουθεί να αποτελεί τον πιο εύκολο τρόπο για αυτούς να διανέμουν κακόβουλο λογισμικό αποσκοπώντας σε online απάτες.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός το spam e-mail έχει γίνει και πάλι ο πιο δημοφιλής τρόπος αποστολής και διάδοσης  κακόβουλων λογισμικών. Υπολογίζεται ότι ένα ποσοστό, γύρω στο 45% των ανεπιθύμητων emails που λαμβάνουν οι χρήστες, πρόκειται για καλοστημένες απάτες.

Στην ουσία, είναι emails με αρχεία συνημμένα, τα οποία μεταφέρουν κακόβουλο λογισμικό προκειμένου να μολύνουν το εκάστοτε σύστημα ή να κλέψουν ευαίσθητες πληροφορίες ή απλά περιέχουν κακόβουλους συνδέσμους προς κακόβουλους ιστότοπους.

Η τεχνική spam εξακολουθεί να βασίζεται στην αποστολή μαζικού αριθμού μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να εξαπατήσουν ένα μικρό αριθμό χρηστών, αφού αναμφισβήτητα θεωρείται ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να αποκτήσουν άμεσα πρόσβαση στους λογαριασμούς των χρηστών και τις συσκευές τους, και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Ποια είναι τα συχνότερα θύματα του spam;

H σωστή απάντηση είναι ότι ο καθένας μπορεί να πέσει θύμα τέτοιας παγίδας στο διαδίκτυο, ιδίως τα άτομα που δεν έχουν προηγμένες γνώσεις αναφορικά με αυτό το ζήτημα ή είναι απλά απρόσεχτοι.

Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα τα αξιόπιστα πακέτα της Bitdefender.

Γνώρισε όλα μας τα πακέτα ΕΔΩ!

 

 

 

Back to top Back to top