Αναβαθμισμένος Οδηγός Προστασίας κατά των Online Επιθέσεων, για το Καλοκαίρι 2018!

Αναβαθμισμένος Οδηγός Προστασίας κατά των Online Επιθέσεων, για το Καλοκαίρι 2018!

 

Οι Online Επιθέσεις κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Στο πλαίσιο αυτής της απειλής, η Bitdefender αναβάθμισε τον οδηγό προστασίας -που κάθε χρήστης οφείλει να εφαρμόζει- προκειμένου να απολαμβάνει πλήρως ασφαλή digital εμπειρία.

Δεδομένου ότι είστε ελάχιστοι εσείς που αντιλαμβάνεστε τους πολλαπλούς κινδύνους που ελλοχεύουν στο δημόσιο Wi-Fi που συναντάμε σε εστιατόρια/ ξενοδοχεία/ αεροδρόμια/ εμπορικά κέντρα ή καταστήματα λιανικής, πρέπει να εστιάσετε την προσοχή σας στις παρακάτω συμβουλές και να τις ακολουθείτε πιστά.

Μη ξεχνάτε! Η online προστασία των προσωπικών σας πληροφοριών, είναι αν μην τι άλλο, η προστασία της επαγγελματικής και προσωπικής σας ζωής.

Μπορεί να αποτελεί πόλο έλξης για εσάς το δωρεάν hotspot Wi-Fi μιας και προσέχετε τα mb σας σαν κόρη οφθαλμών, αλλά αναλογιστείτε ότι το ίδιο ελκυστικό δείχνει και για τους hackers.

Η μεγαλύτερη απειλή για το free Wi-Fi είναι η περίπτωση κατά την οποία ο hacker «τοποθετείται» ανάμεσα σε εσάς και το σημείο σύνδεσης. Δηλαδή, αντί για να στέλνετε απευθείας πληροφορίες στο hotspot, τις στέλνετε στον hacker, ο οποίος στη συνέχεια αναμεταδίδει. Αυτό που αναμεταδίδει μπορεί να είναι από σημαντικά emails μέχρι πληροφορίες από τραπεζικές σας συναλλαγές και άλλα προσωπικά δεδομένα.

Απαράβατοι κανόνες για την online προστασία σας!

1)      Χρησιμοποιήστε VPN

A.      Διαβάστε για την αναγκαιότητα χρήσης του VPN, με τα πλήρη χαρακτηριστικά και οφέλη του, σε προηγούμενα άρθρο μας.

B.      Ενημερωθείτε ολοκληρωμένα για το Bitdefender VPN.

 

2)      Χρησιμοποιήστε συνδέσεις SSL

Μην αγνοείτε τη δημοφιλέστερη συμβουλή! Να υπάρχει η ένδειξη “https” στο site που επισκεφτήκατε.

3)      Απενεργοποιήστε την «Κοινή Χρήση»

Όταν συνδέεστε στο Internet σε δημόσιο χώρο, είναι απίθανο να θέλετε να μοιραστείτε τίποτα. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε την κοινή χρήση από τις προτιμήσεις συστήματος ή τον Πίνακα Ελέγχου, ανάλογα με το λειτουργικό σας σύστημα ή αφήστε τα Windows να τα απενεργοποιήσετε επιλέγοντας την επιλογή “Δημόσια” την πρώτη φορά που συνδέεστε σε ένα νέο, μη ασφαλές δίκτυο.

4)      Αποθηκεύστε το Wi-Fi όταν δεν το χρειάζεστε

Ακόμη και αν δεν έχετε συνδέσει ενεργά σε δίκτυο, το υλικό Wi-Fi στον υπολογιστή σας εξακολουθεί να μεταδίδει δεδομένα μεταξύ οποιουδήποτε δικτύου εντός εμβέλειας. Εάν χρησιμοποιείτε μόνο τον υπολογιστή σας για να εργαστείτε σε ένα έγγραφο Word ή Excel, κρατήστε το Wi-Fi εκτός λειτουργίας. Ως μπόνους, θα έχετε επίσης πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Όλα τα πακέτα προστασίας της Bitdefender είναι ενημερωμένα με τις πλήρεις δυνατότητες  VPN, για όλες τις εφαρμογές μας σε Windows Mac OS, iOS και Android!

Γνώρισε όλα μας τα πακέτα ΕΔΩ!

 

 

 

 

Back to top Back to top