Ποιες οι επιπτώσεις στην υγεία από την ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων

Πλέον, το κινητό τηλέφωνο αποτελεί την προέκταση του χεριού για πολλούς ανθρώπους. Είναι λογικό, καθώς βρίσκεται πάντα κοντά μας. Στην τσάντα, στο γραφείο, στην τσέπη, ακόμη και στο κρεβάτι.

Το 2011, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει εντάξει την ηλεκτροµαγνητική ακτινοβολία στα πιθανά καρκινογόνα. Σύμφωνα με έρευνες, η χρήση του κινητού τηλεφώνου συνδέεται με την πρόκληση καρκίνου στον εγκέφαλο. Αλλά η ακτινοβολία που εκπέμπει το κινητό τηλέφωνο, τι επιπτώσεις επιφέρει ακριβώς για την υγεία;

Καρκίνος του εγκεφάλου

Ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του εγκεφάλου είναι 20% μεγαλύτερος στους πάνω από δεκαετία χρήστες. Επίσης, είναι 200% μεγαλύτερος όταν μιλάνε στο τηλέφωνο, ιδίως από την ίδια μεριά του κεφαλιού.

Όσον αφορά τα παιδιά κάτω των 15 ετών, θα πρέπει να περιορίσουν τη χρήση του κινητού τηλεφώνου. Η ακτινοβολία μπορεί να διαπεράσει πιο εύκολα το σώμα τους, διότι το πάχος του κρανιακού οστού είναι μικρότερο από αυτό των ενηλίκων. Άρα, είναι πιο ευάλωτα στα διάφορα νοσήματα, όπως αυτό του καρκίνου.

Διαταραχές ύπνου

Η ακτινοβολία του κινητού τηλεφώνου μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στον ύπνο, όπως πονοκέφαλο. Σύμφωνα με έρευνα, κάποιος που χρησιμοποιεί το κινητό τηλέφωνο, πριν κοιμηθεί, θα αργήσει να φτάσει στα βαθύτερα στάδια του ύπνου. Έτσι, όταν ξυπνήσει, μπορεί να είναι κουρασμένος και επιθετικός.

Βλάβη του νευρικού συστήματος

Σύμφωνα με πανεπιστημιακές έρευνες, της Φρανκφούρτης και του Μπρίστολ, η ακτινοβολία του κινητού τηλεφώνου καταστρέφει τα νευρικά κύτταρα. Ακόμη και το ένα λεπτό ομιλίας μπορεί να προκαλέσει τη συσσώρευση των ερυθρών αιμοσφαιρίων στο αίμα.

Παράλληλα, η κατάχρηση του κινητού τηλεφώνου από την εγκυμονούσα μπορεί να επιφέρει προβλήματα στο παιδί. Υπάρχουν πιθανότητες να εμφανίσει «προβληματική συμπεριφορά», όπως κατάθλιψη και απόσπαση προσοχής.

Υπογονιμότητα

Όταν το κινητό τηλέφωνο βρίσκεται στην τσέπη του παντελονιού, τα γεννητικά όργανα είναι εκτεθειμένα σε αυξημένα ποσότητα ακτινοβολίας. Οι άνδρες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ιδίως αυτοί που χρησιμοποιούν hands free και έχουν το κινητό τηλέφωνο στην τσέπη κατά τη διάρκεια της ομιλίας.

Οι κλειστοί χώροι αυξάνουν τα ποσοστά της ακτινοβολίας

Προκειμένου να διασφαλιστεί η επικοινωνία του κινητού τηλεφώνου με τις εταιρείες τηλεπικοινωνίας, η ένταση της ακτινοβολίας αυξάνεται. Αυτό γίνεται διότι εάν κάποιος βρίσκεται στο σπίτι ή σε κάποιο μέρος που υπάρχουν αρκετά εμπόδια, όπως πολυκατοικίες, αποδυναμώνεται το σήμα.

Πέρα από τον κίνδυνο της ακτινοβολίας, οι κινητές συσκευές μπορεί να μολυνθούν από κακόβουλο λογισμικό. Επιλέξτε το πακέτο Total Security της Bitdefender για προστασία και ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Η ασυναγώνιστη προστασία της Βitdefender κρατά τη συσκευή σας ασφαλή από πιθανές απειλές. Επίσης, φροντίζει για το απόρρητο των προσωπικών σας πληροφοριών. Κατεβάστε τη δωρεάν δοκιμαστική έκδοση 30 ημερών.

Back to top Back to top