8 λόγοι για να χρησιμοποιήσετε VPN

ΑΣΦΑΛΙΣΤΕ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ VPN

Το VPN μπορεί να σας φανεί ιδιαίτερά χρήσιμο για την ασφάλεια των συζητήσεων σας, καθώς και η συχνότερη χρήση μίας συσκευής γίνεται με σκοπό την αποστολή μηνυμάτων, ενώ η τεχνολογία πίσω από τα μηνύματα έχει εξελιχθεί ραγδαία , ξεκινώντας από τα απλά email μέχρι τις σύνθετες cross-platform υπηρεσίες όπως η Viber, Whats APP, Line, Skype κλπ.     

 Δυστυχώς, επειδή οι συζητήσεις και τα email σας αποθηκεύονται σε κάποιο Cloud και κάποιες υπηρεσίες δεν παρέχουν την ύψιστη κρυπτογράφηση, υπάρχει πιθανότητα οι συζητήσεις σας να διαβαστούν από κακόβουλους χρήστες.

Εγκαθιστώντας το VPN, μεγιστοποιείτε την ασφάλεια των μηνυμάτων σας μέσω της κρυπτογράφησης που παρέχει το VPN, με αποτέλεσμα οι συζητήσεις σας να παραμένουν προσωπικές.

ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ VoIP ΣΑΣ ΚΡΥΦΕΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ VPN

VoIP η αλλιώςVoice over Internet Protocol, είναι η λειτουργία επικοινωνίας με μικρόφωνο μέσω του internet.

Οι ειδικοί ανακάλυψαν τον τρόπο που επικοινωνούμε μέσω τηλεφώνου ή άλλης συσκευής με μικρόφωνο, με οποιονδήποτε άνθρωπο ανεξαρτήτως χώρας χωρίς χρέωση.

Το μειονέκτημα είναι ότι πλέον οι συζητήσεις καταγράφονται και αναλύονται.

Έτσι, εγκαθιστώντας το VPN, εξασφαλίζετε ότι οι συνομιλίες σας θα παραμείνουν προσωπικές, μέσω κρυπτογράφησης και για να μπορέσει κάποιος να έχει πρόσβαση σε αυτές θα πρέπει να έχει πολύ σοβαρές ικανότητες αποκρυπτογράφησης.

 

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ VPN

Πολλές φορές θα συνδεθούμε σε κάποια ιστοσελίδα, κατάστημα ή θα βάλουμε να δούμε ένα βίντεο και δυστυχώς θα γράφει πως δεν είναι διαθέσιμο για την χώρας σας.

Όμως αυτό δεν θα σας σταθεί εμπόδιο, γιατί εγκαθιστώντας το VPN θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο περιεχόμενο που θέλετε ανεξαρτήτως της χώρας που βρίσκεστε, καθώς το VPN τοποθετεί μια ‘μάσκα’ μπροστά στην IP, δίνοντας σας την επιλογή να εμφανίζεστε σε όποια χώρα θέλετε.

ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Πολλές χώρες εφαρμόζουν πολύ αυστηρή κρατική λογοκρισία, μπλοκάροντας πάρα πολλές χρήσιμες ιστοσελίδες και καταπιέζοντας το κοινωνικό σύνολο στον τρόπο επικοινωνίας του.

Το μπλοκάρισμα των ιστοσελίδων ισχύει σε όλη την χώρα, με αποτέλεσμα ακόμη και οι τουρίστες να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις διαδικτυακές υπηρεσίες που συνήθως χρησιμοποιούν.

Οπότε, εάν ταξιδεύετε σε κάποια χώρα που έχει αυστηρή κρατική λογοκρισία, φροντίστε να έχετε εγκαταστήσει το VPN σας για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις αγαπημένες σας ιστοσελίδες.

ΑΣΦΑΛΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ WI-FI

Σε ένα κοινό δίκτυο Wi-Fi είναι συνδεμένες αρκετές συσκευές χωρίς να γνωρίζουμε ποιες είναι και εάν κάποιος που είναι συνδεμένος στο ίδιο δίκτυο με το δικό μας θέλει να μας βλάψει με διάφορες επιθέσεις όπως είναι η phishing και ή sniffing επίθεση.

Εγκαθιστώντας το VPN  εξασφαλίζετε την ασφάλεια του υπολογιστή σας από κακόβουλους χρήστες.

ΑΓΟΡΕΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Πολλές εταιρίες που πουλάνε κάποιο λογισμικό ορίζουν διαφορετικές τιμές ανάλογα με την τοποθεσία που επιθυμούν.

Εγκαθιστώντας το VPN, έχετε την επιλογή να επιλέξετε την χώρα που θέλετε να εμφανίζεστε με αποτέλεσμα να μπορείτε να αγοράσετε το λογισμικό που επιθυμείτε φθηνότερα από όσο πωλείται στην χώρα σας.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΗΣ GOOGLE

Η Google χρησιμοποιεί διάφορες μεθόδους για να αποθηκεύει τα στοιχεία σας, συμπεριλαμβανομένων τις αναζητήσεις σας, τις σελίδες που επισκέπτεστε, ακόμη και το Gmail για να μπορεί να σας στέλνει στοχευμένες διαφημίσεις.

Το VPN σας δίνει την δυνατότητα να σταματήσετε την Google από το να αποθηκεύει τα στοιχεία σας και να τα χρησιμοποιεί.

ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΑΣ

Με το VPN η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων σας θα αυξηθεί στο μέγιστο με αποτέλεσμα να αποτρέψετε τους κακόβουλους χρήστες από το να σας υποκλέψουν τα δεδομένα.

Τέλος, εγκαθιστώντας το VPN και επιλέγοντας ένα REC (robust encryption protocol), παίρνετε πίσω τον απόλυτο έλεγχο των προσωπικών δεδομένων σας.

Όλα τα πακέτα προστασίας της Bitdefender είναι ενημερωμένα με τις πλήρεις δυνατότητες VPN, για όλες τις εφαρμογές μας σε Windows Mac OS, iOS και Android!

Γνώρισε όλα μας τα πακέτα ΕΔΩ!

free_trial

compareonline_agora

Back to top Back to top