5 κορυφαίες συμβουλές ασφαλείας για κατόχους iPhone το 2022

Σε γενικές γραμμές, οι συσκευές iOS είναι αρκετά ασφαλείς, διότι οι αδυναμίες ασφαλείας τους είναι σπάνιες και ταυτόχρονα οι hackers δεν κυνηγούν το μέσο χρήστη iPhone. Όμως, εάν ένα iPhone βρεθεί στο στόχαστρο ενός έμπειρου hacker, οι επιπτώσεις μπορεί να είναι εξαιρετικά επιζήμιες.

Πώς μπορείτε, όμως, να προλάβετε μια τέτοια αρνητική κατάσταση;

1.    Κατεβάστε τις ενημερώσεις λογισμικού του τηλεφώνου σας

Ως υπεύθυνοι χρήστες iPhone, θα πρέπει να πραγματοποιείτε ενημέρωση, κάθε φορά που η Apple εκδίδει μια επιδιόρθωση ασφαλείας. Υπάρχει πιθανότητα, το οπτικό αποτέλεσμα μιας ενημέρωσης να μη σας αρέσει, αλλά αυτό δε θα πρέπει να σας αποθαρρύνει από το να την κάνετε. Έχετε στο μυαλό σας, ότι κάθε ενημέρωση περιλαμβάνει τουλάχιστον μία τροποποίηση ασφαλείας, η οποία ενισχύει την άμυνα του κινητού σας τηλεφώνου, προς τις πιθανές επιθέσεις που μπορεί να δεχτεί.

2.    Κάντε αδύνατη την πρόσβαση στη συσκευή σας για τους αγνώστους

Ένα πολύ σημαντικό βήμα για την προστασία του κινητού σας τηλεφώνου, είναι να ορίσετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης. Αυτός ο κωδικός θα πρέπει να είναι μοναδικός, δηλαδή να μην τον χρησιμοποιείτε και για άλλους λογαριασμούς σας και να είναι όσο πιο μεγάλος και σύνθετος γίνεται. Φροντίστε επίσης να ρυθμίσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για να αποτρέψετε την κατάληψη του λογαριασμού σας. Οι τελευταίες εκδόσεις κινητών τηλεφώνων, σας δίνουν επιπλέον τη δυνατότητα να προσθέσετε και βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας στη συσκευής σας, όπως η αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων ή προσώπου. Χάρη σε αυτή τη λειτουργία, όποιος δεν είναι εσείς, είναι σχεδόν αδύνατον να καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση στη συσκευή σας.

Τέλος, ως γενική προφύλαξη, διατηρείτε τη λειτουργία Find My iPhone ενεργοποιημένη συνεχώς. Με αυτόν τον τρόπο, εάν χαθεί ή κλαπεί η συσκευή σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συγκεκριμένη υπηρεσία για να τη βρείτε.

3.    Διαχειριστείτε τα αιτήματα παρακολούθησης

Η συσκευή iOS, σας επιτρέπει να ‘’αναγκάσετε’’ κάθε εφαρμογή στο τηλέφωνό σας να σας ρωτήσει πριν παρακολουθήσει τη δραστηριότητά σας. Για να ενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις -> Απόρρητο -> Παρακολούθηση. Από εδώ, μπορείτε να ελέγξετε ποιες εφαρμογές μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα αναγνώρισής σας. Η επιλογή αυτή είναι πολύ χρήσιμη, καθώς ποτέ δε μπορείτε να είστε 100% σίγουροι, ότι κάποιος από τους προγραμματιστές ή συνεργάτες των εφαρμογών που χρησιμοποιείτε, δεν παραβιάζει τα προσωπικά σας δεδομένα. Μπορείτε ακόμη να ενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία και στις Υπηρεσίες τοποθεσίας (Ρυθμίσεις -> Απόρρητο -> Υπηρεσίες τοποθεσίας).

4.    Χρησιμοποιήστε ένα VPN (Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο) για να ενισχύσετε την ασφάλεια και το απόρρητό σας, όταν βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους

Το VPN, χρησιμεύει ως σήραγγα μεταξύ της συσκευής σας και του δικτύου στο οποίο είστε συνδεδεμένος, και σκοπός του είναι να διασφαλίζει τη σύνδεσή σας, κρυπτογραφώντας τα δεδομένα και κρύβοντας τη διεύθυνση IP σας. Μια αξιόπιστη λύση για τις συσκευές iOS, είναι το Bitdefender VPN, με το οποίο μπορείτε να διατηρείτε τα δεδομένα σας ιδιωτικά κάθε φορά που συνδέεστε σε μη ασφαλή ασύρματα δίκτυα, ενώ βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους όπως αεροδρόμια, καφετέριες, ξενοδοχεία κλπ. Διαβάστε πώς μπορείτε να προστατεύσετε την ιδιωτικότητά σας με το Bitdefender VPN.

5.    Εγκαταστήστε ένα αποκλειστικό εργαλείο ασφαλείας iOS

Το εργαλείο ασφαλείας Bitdefender Mobile Security, σας προστατεύει από το λογισμικό υποκλοπής Pegasus, αλλά όχι μόνο. Το συγκεκριμένο εργαλείο προστατεύει επίσης τους κωδικούς πρόσβασης σας, τις κοινωνικές και οικονομικές πληροφορίες σας, ενώ παράλληλα σαρώνει τη συσκευή σας προσφέροντάς σας τα εξής οφέλη: επιτυγχάνει τις βέλτιστες ρυθμίσεις ασφάλειας και απορρήτου, ελέγχει τους διαδικτυακούς λογαριασμούς σας από παραβιάσεις δεδομένων και ανιχνεύει εσφαλμένες διαμορφώσεις που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και το απόρρητό σας.

Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές για να προστατέψετε τη συσκευή σας και να απολαύσετε τη μοναδική εμπειρία που σας προσφέρει στο έπακρο! 

Back to top Back to top