Ο κρυμμένος πειρατής του Pirate Bay: Ιός Pirate Matryoshka

Κάποιοι από μας έχουμε ακούσει η χρησιμοποιήσει το Pirate Bay, για να κατεβάσουμε ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή το οποίο κοστίζει ακριβά, μία ταινία που δεν έχει βγει στην χώρα μας, ακόμη και κάποιο video game το οποίο απλά θέλουμε εκείνη την χρονική στιγμή.

Και τι κάνουμε;

Ανοίγουμε τον υπολογιστή μας, μπαίνουμε στο Pirate Bay, πληκτρολογούμε το όνομα της εφαρμογής που θέλουμε και την κατεβάζουμε εντελώς δωρεάν !

Μόνο που δυστυχώς είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό, καθώς στο Internet, ειδικά στα πειρατικά site, τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται και τίποτα δεν είναι δωρεάν.

Οι κακόβουλοι χρήστες μπορεί να σας περάσουν ότι θέλουν μέσα από τα Torrent, όπως Spyware, Ransomware, καθώς επίσης μπορούν να περάσουν Trojan στον υπολογιστή σας και να τον μετατρέψουν σε ¨zombie¨ χρησιμοποιώντας τον ως όπλο σε άλλες επιθέσεις που κάνουν.

Στο παρακάτω κείμενα θα διαβάσετε για τον ιό Pirate Matryoshka που παραμονεύει στα Torrent του Pirate Bay και την ζημιά που μπορεί να σας προκαλέσει εάν το τοποθετήσετε στον υπολογιστή σας. 

Πως λειτουργεί ο ιός Pirate Matryoshka;

Κατεβάζετε λοιπόν το Torrent που θέλετε και μέσα κρύβει τον ιό Pirate Matryoshka.

Το πρώτο πράγμα που θα γίνει είναι ότι θα πεταχτεί ένα παράθυρο που θα σας ζητήσει το username και τον κωδικό σας, όπου φυσικά μόλις κάνεις login οι κωδικοί στέλνονται στους Black Hat Hackers που σας έχουν στείλει τον ιό.

login

Τώρα, οι κακοί έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό σας, πράγμα το οποίο σημαίνει πως μπορούν να μεταδώσουν τον ιό μέσω του λογαριασμού σας, με το όνομα σας, χωρίς να εμπλακούν και να κινδυνέψουν καθόλου.

Ωστόσο, δεν είναι εκεί που βγάζουν τα χρήματα οι απατεώνες.

Τα χρήματα τα βγάζουν από τις εταιρείες που πληρώνουν για τα προγράμματα που θα εγκατασταθούν μαζί με το αρχείο που θα εγκαταστήσετε εσείς.

Πχ. Όταν θα κατεβάσετε μία εφαρμογή για την επεξεργασία φωτογραφίας, θα δείτε πως θα εγκατασταθούν στον υπολογιστή σας antivirus, περιηγητές ή άλλες εφαρμογές.

Οπότε, τώρα εκτός από τους ιούς που θα έχετε στον υπολογιστή σας, θα έχετε να αντιμετωπίσετε και δεκάδες εφαρμογές να ανοίγουν και να τρέχουν στον υπολογιστή σας, κάνοντας τον πιο αργό και κάνοντας εν γένη την διαδικτυακή ζωή σας δυσκολότερη.

Γενικά, αυτά που λένε κάποιοι ¨ειδικοί¨πως να μην πιστεύετε αυτά που λέει ο νόμος και πως δεν υπάρχει περίπτωση να σας συμβεί κάτι, δεν ισχύει, καθώς όπως αναφέραμε παραπάνω, τίποτα στο διαδίκτυο από αναξιόπιστες πηγές, δεν διατίθεται δωρεάν.

Ευτυχώς, ο αλγόριθμός του Antivirus μπορεί να εντοπίσει τις παράξενες ενέργειες που πραγματοποιούνται στον υπολογιστή σας και να τις τοποθετήσει στην καραντίνα.

Συμπέρασμα

Εάν κατεβάζετε πειρατικά, να είστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσετε μεγάλο μέγεθος κακόβουλου λογισμικού.

Παρόλα αυτά, ιούς μπορείτε να αντιμετωπίσετε παντού, σε κάθε ιστότοπο, σε κάθε γωνιά του διαδικτύου, καθώς εάν κατεβάζετε αρχεία ή εφαρμογές από άγνωστες, μη ασφαλής πηγές και δεν έχετε καλό antivirus, όπως το Bitdefender Total Security 2019, ο ιός Pirate Matryoshka θα είναι το λιγότερο από τα προβλήματα που πρόκειται να έχετε στο μέλλον.

free_trialcompareonline_agora

Back to top Back to top