Netflix | Όλα Όσα Θέλετε Να Μάθετε (2020)

Εντάξει, μπορούμε να πούμε πως το Netflix μας έχει “σώσει” αρκετά πιστεύω, όχι μόνο επειδή δεν χρειάζεται κατεβάζουμε πειρατικές ταινίας από το Pirate Bay και να κολλάμε ιούς, αλλά και γιατί είναι μία εύχρηστη πλατφόρμα που μπορούμε να δούμε την ταινία που θέλουμε από όλες τις συσκευές μας οποιαδήποτε στιγμή.

Διαβάστε σχετικό άρθρο: E-banking: Τι Είναι, Πλεονεκτήματα και Κίνδυνοι

what-is-netflix

Τι είναι το Netflix;

Το Netflix είναι μία πλατφόρμα κατά την μπορείτε να παρακολουθήσετε πάρα πολλές:

–          Ταινίες

–          Σειρές

–          Ντοκιμαντέρ

–          Άνιμε

–          Συναυλίες

–          Live

όμως κυρίως σειρές, σε όλες τις συσκευές σας εφόσον είστε συνδεμένος στο ίντερνετ.

Στο Netflix μπορείτε να βρείτε όλες τις αγαπημένες σας σειρές και ακόμη να τις κατεβάσετε στην συσκευή σας, ώστε να μπορείτε να τις δείτε offline, όπου και να βρίσκεστε.

 

how-much-netflix-cost

Ποια είναι η τιμή του Netflix;

Αρχικά, το Netflix λειτουργεί με μηνιαία συνδρομή και η τιμή κυμαίνεται από τα 8€ έως και 14€.

Παλαιότερα, η τιμές του ήταν αρκετά χαμηλότερες αλλά ήταν αναμενόμενο πως όπως ανεβαίνουν γενικά οι τιμές στην Ελλάδα, θα ανέβαινε και του Netflix.

Όπως και να έχει όμως, είναι αδιαμφησβήτητα φθηνότερες από το να ενοικιάζεται μία ταινία με 2 € από το Video Club για 2-3 μέρες.

netflix-packages

Υπάρχουν 3 συνδρομές:

–          Αρχική Συνδρομή: Μπορείτε να δείτε σε τυπική ποιότητα εικόνες από 1 μόνο συσκευή.

–          Τυπική Συνδρομή: Μπορείτε να παρακολουθήσετε σε 2 συσκευές ταυτόχρονα σε ανάλυση υψηλής ποιότητας.

–          Πλήρης Συνδρομή:  Εκεί μπορείτε να δείτε σε 4 συσκευές ταυτόχρονα σε ποιότητα 4Κ Ultra HDR.

how-cdn-helps-netflix

Πως δουλεύει το Netflix;

Το Netflix, όπως κάθε υπηρεσία που κάνει streaming, λειτουργεί μέσω του CDN (Content Delivery Network) για να αποθηκεύσει τα δεδομένα και τις ταινίες με έναν τρόπο, έτσι ώστε να μπορείτε να κατεβάζετε τις ταινίες, πολύ γρήγορα από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου.

Το Netflix έχει μία τεράστια βάση δεδομένων και δουλεύει κατευθείαν μέσω των ISP, εγκαθιστώντας κάποια κουτιά που ονομάζονται OCA (Open Connect Appliances). Αυτά τα κουτιά μπορούν να αποθηκεύσουν περίπου 280 terabytes με βίντεο, δηλαδή περίπου ολόκληρη την βιβλιοθήκη του Netflix.

Το πλεονέκτημα αυτού είναι ότι ο χρήστης μπορεί να παρακολουθεί τις αγαπημένες του ταινίες και σειρές, χωρίς να κολλάει αυτό που βλέπει.

 

what-can-you-watch-on-netflix

Τι μπορείτε να δείτε στο Netflix;

Το Netflix διαθέτει μία τεράστια γκάμα παγκοσμίου περιεχομένου σε ταινίες και σειρές (κυρίως σειρές), με υπότιτλους και μεταγλωττίσεις σχεδόν σε όλες τις γλώσσες του κόσμου.

Μπορείτε να δείτε όλα τα είδη ταινιών και σειρών και όσο πιο πολύ παρακολουθείτε τις αγαπημένες σας σειρές/ταινίες, τόσο το Netflix μέσω ενός αλγορίθμου σας προτείνει παρόμοιες με αυτές που σας αρέσουν με σκοπό να μην χάνετε χρόνο να ψάχνετε.

Επιπροσθέτως, όπως ανέφερε και παραπάνω μπορείτε να τις κατεβάσετε στην φορητή συσκευή σας και με την δυνατότητα της λήψης που σας παρέχει το Netflix, να τις κατεβάσετε και να τις δείτε offline.

Η Απάτη του ‘’Netflix’’ και πως να Προστατευτείτε από Παρόμοιες Περιπτώσεις

Όταν η απάτη αποκαλύφθηκε, το Netflix προσπάθησε να ενημερώσει όλους τους χρήστες να μην προχωρήσουν σε καμία online πληρωμή, αλλά για κάποιους ήταν ήδη αργά. Οι αστυνομικές αρχές σύντομα αντιλήφθηκαν μια καλά οργανωμένη και σχεδιασμένη δημοσίευση, η οποία στόχευε σε εγγεγραμμένους χρήστες του πασίγνωστου συνδρομητικού καναλιού ‘’Netflix’’.

 

Το Netflix είναι ένα συνδρομητικό online κανάλι το οποίο προσφέρει στους χρήστες αμέτρητες επιλογές στον τομέα της ψυχαγωγίας. Πρώτες προβολές ταινιών και νέα επεισόδια από πετυχημένες σειρές προβάλλονται ανά πάσα στιγμή και είναι διαθέσιμα στον χρήστη, όποτε θελήσει να τα δει.

 

Αυτός είναι ο λόγος που το Netflix κατάφερε να ανέβει στην προτίμηση του παγκόσμιου κοινού. Ανά πάσα στιγμή, μπορείς να δεις χωρίς καθυστερήσεις και διαφημίσεις τις αγαπημένες σου σειρές και ταινίες, με μια μικρή μηνιαία συνδρομή.

 

 Bitdefender

 

Το Κακόβουλο Μήνυμα

 

Όπως μπορείτε να δείτε και από την φωτογραφία, η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει το ψεύτικο email που οι scammers χρησιμοποιήσαν έτσι ώστε να προσελκύσουν πιθανά θύματα. Το μήνυμα επιχειρεί να ανησυχήσει τους χρήστες ενημερώνοντάς τους για κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στον λογαριασμό τους.

 

Μετά ο χρήστης κατευθύνεται σε μια φόρμα έτσι ώστε να συμπληρώσει τα απαιτούμενα πεδία, με την πιστωτική του κάρτα και τα προσωπικά του στοιχεία.

 

Bitdefender 

 

Η μεγάλη βάση δεδομένων και χρηστών της συγκεκριμένης πλατφόρμας την καθιστά ιδανική για πιθανούς scammers οι οποίοι θέλουν να δημιουργήσουν κακόβουλα λογισμικά. Οι πιο επιτυχημένες πλατφόρμες θα είναι πάντα οι μεγαλύτεροι στόχοι των κακόβουλων λογισμικών, κάτι που κατ’ επέκταση κάνει και εσάς έναν ακόμη στόχο.

 

Το παραπάνω παράδειγμα αναδεικνύει περισσότερο από κάθε άλλη φορά την ανάγκη που γεννάται να προστατεύσετε τα προσωπικά σας δεδομένα. Χωρίς το κατάλληλο λογισμικό προστασίας, είστε εκτεθειμένοι σε κάθε κακόβουλη επίθεση. Αν μέχρι σήμερα πιστεύατε ότι μπορείτε να αναγνωρίσετε μια τέτοια επίθεση, ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείτε.

 

Εμπιστευτείτε τα δυναμικά πακέτα Bitdefender 2019 ! Θα τα βρείτε εδώ!

*Μπορείτε να τα… «δοκιμάσετε» ΕΔΩ!

 BitdefenderBitdefenderBitdefender

 

 

 

Back to top Back to top